En mi barrio no había chivatos Ampliar

En mi barrio no había chivatos

Arturo San Agustín

Una declaració d'amor a la Barceloneta.

Més detalls

18,00 €

En mi barrio no había chivatos és una declaració d'amor i un espectacular retrat d'aquella dama descalça encara estimada i, en gran part, perduda per sempre: la Barceloneta. Però el que fa especial aquest llibre és que, entre les seves pàgines, i gràcies a l'estil inconfusible d'Arturo San Agustín, aquesta declaració la canten al vent moltes veus a l'uníson i en igualtat de condicions. Això també era el barri. San Agustín és un mestre en l'art de fer parlar, i aquí s'enfronta al seu repte més emotiu: fer parlar a l'essència de la Barceloneta.

Una oportunitat de viure el barri que el turisme massiu i les noves formes de vida humana han escombrat. Infiltrar-nos entre pescadors i antics comerciants amb una mirada nostàlgica i, a la vegada, crítica. Conté un important arxiu de fotos emblemàtiques del barri.

«Ya soy lo que quise ser. Nada, pues, digno de mención. Pero siendo lo que soy, nunca he olvidado lo mucho que le debo a un barrio, la Barceloneta, en el que crecí y soñé. El mío era el barrio marinero y pescador de Barcelona. Y en aquel barrio no había chivatos»

*  *  * 
Arturo San Agustín ha estat guardonat amb el Premi Continuarà de TVE pel conjunt de la seva obra literària i en especial per la seva darrera publicació, En mi barrio no había chivatos (Comanegra, 2016).

Aquesta obra s'ha publicat amb el suport de l'ICEC.

Arturo San Agustín (Barcelona). Periodista i escriptor. Ha treballat en El Periódico de Catalunya, El Mundo i actualment escriu a La Vanguardia. És Premi Ciutat de Barcelona de Periodisme, premi Plaza Mayor de poesia i finalista del premi Antonio Machado de narració. Al llarg de catorze anys va ser director creatiu a quatre de les principals agències de publicitat. Dues de les seves campanyes van ser premiades en el Festival de Cine Publicitari de Cannes. És autor de cinc documentals. Ha publicat dotze llibres. L'últim, Tras el Portón de Bronce, és una crònica total del Vaticà menys conegut. Amb Comanegra també ha publicat la seva primera novel·la, Antes de quitarnos las máscaras (2016). 

arturo_san_agustin
© Fotografia d'Agustí Carbonell

Els expulsats de la Barceloneta— ARA Balears, 02/04/2017
Arturo San Agustín: «La Barceloneta em va ensenyar que la vida és defensar-se»— Diari Català, 21/04/2016
Quan la Barceloneta era Macondo— Cultura|s, 12/03/2016
La Barceloneta, república independent— Nació Digital, 05/03/2016
La Barceloneta de 'Arturu'— El Mundo, 04/03/2016
Sobre la Barceloneta— El Periódico, 04/03/2016
La República de la Barceloneta — E-Notícies, 29/02/2016
Memòria de la Barceloneta — La Vanguardia, 27/02/2016

  • Autor Arturo San Agustín
  • Llengua Castellà
  • ISBN 978-84-16605-15-6
  • Any 2016
  • Edició primera (coedició amb l'Ajuntament de Barcelona)
  • Pàgines 210 pàg.
  • Dimensions 17,4 x 12,5 cm.
  • Enquadernació rústica

30 Productes de la mateixa categoria: