Barcelona supermodelo Ampliar

Barcelona supermodelo

Alessandro Scarnato

La Barcelona democràtica, història d'un èxit complex.

Guanyadora del Premi Ciutat de Barcelona 2016 en la categoria d'història. 

Més detalls

24,00 €

Després del franquisme, Barcelona va iniciar un camí de renovació urbana que la va col·locar en el punt de mira internacional. La combinació d'una classe política emprenedora amb una fructuosa generació d'arquitectes sense prejudicis va permetre que la ciutat es convertís en un referent mundial.

Aquest llibre se centra en els esdeveniments que van marcar el ritme de les transformacions viscudes a Ciutat Vella des de 1979, quan es van celebrar les primeres eleccions democràtiques a Espanya, fins al 2011, quan, després de trenta-dos anys en el govern municipal, el partit socialista va perdre les eleccions. És el relat d'un procés irrepetible construït a partir de les operacions portades a terme en el centre històric de la ciutat a nivell polític, social i arquitectònic en un moment marcat per la immigració, el turisme i la globalització.

Subtítol: La complejidad de una transformación social y urbana.

Alessandro Scarnato és arquitecte per la Universitat de Florència i doctor per la Universitat Politècnica de Catalunya. Treballa en la recuperació d'edificis històrics en l'espai públic. Ha guanyat el concurs per a la reforma de la plaça històrica més gran d'Itàlia, a Prato, i ha coordinat el projecte de reforma de l'exfàbrica Macson com a nova seu de l'IED Barcelona. Ha desenvolupat la seva activitat d'investigació i docent a països com Itàlia, Líban i els Estats Units. La seva feina i la seva activitat investigadora se centren en la relació entre arquitectura, identitat urbana i dinàmiques globals.

Alessandro Scarnato

  • Autor Alessandro Scarnato
  • Llengua castellà
  • ISBN 978-84-16605-43-9
  • Any 2016
  • Edició primera (coedició amb l'Ajuntament de Barcelona)
  • Pàgines 339 pàg.
  • Dimensions 16 x 23 cm.
  • Enquadernació rústica amb solapes

30 Productes de la mateixa categoria: