10 llibres per llegir aquest estiu

Ara que arriben les vacances, des de l’editorial Comanegra us volem recomanar 10 llibres per llegir aquest estiu! Sigui a la platja o a la muntanya, sempre és un bon moment per gaudir d’una lectura refrescant.  Comencem!

1. La col·lecció Alimentación consciente. És una de les nostres novetats estiuenques. La iniciem amb dos llibres, Eat & Run i Aguas detox, i comptarà amb més títols que publicarem pròximament.

Una bona hidratació és tan important com una alimentació sana, però sovint ens oblidem de prendre el glop d’aigua que el nostre cos tant necessita. El llibre Aguas detox t’ensenya a combinar l’aigua amb fruites, plantes i espècies, aconseguint no només un sabor i aroma sorprenents, sinó també una beguda antioxidant rica en nutrients.

Aguas detox

Si ets esportista —o una persona activa que necessita energia per a tot el dia— quedaràs fascinat amb els consells i receptes que presenta l’Eat & Run: barretes energètiques, crackers, boles, batuts i refrescos isotònics naturals que són l’alternativa perfecta per prescindir d’aquells productes industrials replets d’additius, colorants i conservants artificials.

Eat and Run

Tots els llibres de la col·lecció segueixen la mateixa estructura, on la part teòrica i de coneixement va acompanyada de consells pràctics i de 30 receptes il·lustrades amb fotografies de Tamara López Seoane.

2. Els dos darrers títols de la col·lecció Emocions. La col·lecció Emocions és una de les més conegudes de l’editorial i els seus llibres tenen molt èxit. Les ensenyances que transmeten emocionen tant a joves com a adults, es llegeixen molt de pressa (tenen al voltant de cent pàgines) i són petits i fàcils de portar a tot arreu. Molts dels nostres lectors ens han explicat que els duen a la bossa i els llegeixen quan han de viatjar en tren, quan han de fer cua al banc… Els dos últims títols que hem publicat i que us recomanem com a lectura estiuenca són:

El lleó i la lluna plena, de Nora Shen, un conte sobre els complexos i les pors que ens afecten. La protagonista d’aquesta faula moderna es diu Lluna i sempre vol tenir les coses sota control, però últimament sembla que tot surt al revés. Viu amb el seu fill petit, que ja no ho és tant, en Fèlix, i amb l’avi Ariel. Un dia, troba sota la porta la nota d’un veí que desencadenarà la correspondència més important de la seva vida. La Lluna aprendrà que només és teu allò que puguis deixar anar. Aquest conte té un epíleg de la conegudíssima terapeuta gestalt, Mireia Darder.

El pescador de llum, de Francesc Puigpelat, una faula que farà trontollar les falses categories del triomf i el fracàs. Coneixerem les vides creuades de la Kate i en Buckley. Ella va créixer amb la pressió de ser una periodista d’èxit i la dona perfecta, però no ho ha aconseguit. Treballa com a secretaria a la redacció d’una revista, la por la paralitza i no té ànims per exercir la seva professió. Tot canvia quan, per pura casualitat, no té més remei que entrevistar a Buckley, un empresari famós, ric i molt segur de les seves capacitats. Junts descobriran que, tot i ser tan diferents, beuen de la mateixa llum. Una revelació que els canviarà la vida. coleccio-emocions

3. Dos llibres de la col·lecció verda. «Verde, que te quiero verde», diuen. Els llibres que recomanem a continuació són perfectes per a aquelles persones que han decidit fer el pas i cuidar-se d’una manera més natural, amb productes de qualitat i km0.

Las 15 plantas medicinales que arruinarían a las farmacéuticas presenta quinze plantes medicinals que són l’alternativa natural a fàrmacs i medicaments d’ús quotidià. Cada planta va acompanyada d’una explicació del seu poder curatiu per aprendre a fer-lo servir en el camí cap a una salut equilibrada. L’autora, Miriam Borovich, ofereix detalls sobre els principis actius de cada herba, les seves formes d’ús més habituals (infusions, olis essencials, bafs, maceracions, cataplasmes i, inclús, com a condiment per alguns plats) i com cultivar-la a casa. Proposa alguns passos per crear una farmaciola personalitzada per poder substituir aquells medicaments que fem servir habitualment quan tenim petites molèsties com mals de cap, acidesa estomacal, estrenyiment, estrès…
plantas-medicinales-arruinar-farmaceuticasSlow Fast Food, de Josefina Llargués. La filosofia slow fast food cada dia guanya més adeptes. És una bona solució per a aquelles persones que, a causa d’un ritme de vida frenètic, tenen hàbits d’alimentació poc saludables que els obliguen a consumir plats precuinats o a picar qualsevol cosa entre hores. En aquest llibre trobareu més de 100 receptes vegetarianes i veganes molt fàcils de preparar (en 5 minuts ho tindreu enllestit!) amb ingredients bàsics que trobareu a qualsevol botiga o supermercat, replets de nutrients!
Slow Fast Food

4. Un llibre sobre la Barceloneta, que fa estiu. En mi barrio no había chivatos, el reconegut periodista Arturo San Agustín ens presenta un retrat de la Barceloneta i la monumental transformació que ha viscut des de principis dels anys seixanta fins a l’actualitat. Per fer-ho, se serveix de la pròpia experiència —veí del barri, va viure a l’antiga fàbrica de gas El Arenal— i de les veus de molts personatges mítics que, amb sobrenoms tan curiosos com El Capa, l’Anxoveta, el Llauna o el Chino, expliquen com era aquella Barceloneta marinera, pescadora i comerciant de la que ara queden pocs vestigis.

Aquest llibre sobreposa dues imatges: la Barceloneta d’abans i la del segle XXI, dos mapes amb una fisonomia totalment transfigurada a causa del turisme massiu i l’especulació immobiliària i que San Agustín mira amb dosis idèntiques de nostàlgia i crítica.

chivatos_libro_arturo_sanagustin

5. La col·lecció de textos teatrals Dramaticles. És possible que llegir teatre a l’estiu no us hagi passat pel cap, però si doneu una oportunitat a aquests petits llibres no us en penedireu! L’editorial Comanegra i l’Institut del Teatre vam decidir iniciar aquesta iniciativa plegats i ens estrenem amb Animals de companyia, d’Estel Solé, La pols, de Llàtzer Garcia, i Sis personatges en cerca d’autor, de Luigi Pirandello, en una traducció inèdita de Jordi Sarsanedas.dramaticles-comanegra

6. Llibres infantils. I per acabar la nostra recomanació estiuenca, no ens podem oblidar dels petits i joves lectors! Per a ells proposem dos títols:

Libro, de John Agard, que ens explica la història del llibre des de l’origen de l’alfabet i la posterior invenció de la impremta, fins als nostres dies i l’arribada del llibre electrònic. L’originalitat rau en el fet que parla al lector en primera persona.

Es dirigeix a nosaltres així: «El meu nom és Libro. Al llarg dels segles he explicat la història dels altres, però ara és el meu torn: t’explicaré totes les aventures que he viscut fins que he arribat a la teva prestatgeria. M’han posat marques. Han rigut i plorat amb mi. M’han censurat i fins i tot m’han cremat. M’han enterrat en el desert. He vist l’apogeu i la decadència de les civilitzacions. I he sobreviscut a tot això. Veuràs, estimat lector, que quan comencis a llegir la meva història no podràs parar.»

I si estiguéssim en guerra, un dels llibres més coneguts de Janne Teller, ens posa en la situació d’un jove que ha de marxar del seu país per culpa de la guerra. Per fer-nos sentir en pròpia pell l’horror dels refugiats, Teller adapta la història al país en què es publica el llibre. En el nostre cas, un govern espanyol ultranacionalista ens ha dut a una guerra cruenta. Els combats han arribat a la ciutat, a les teulades dels edificis que envolten la Plaça de Catalunya hi ha franctiradors, no hi ha aigua corrent i els aliments estan racionats, no saps què s’ha fet dels teus amics. El teu pare ha aconseguit, gràcies a un favor, passaports per a la família i pots marxar cap a Orient Mitjà, on viuen en pau. T’acullen, però no saps parlar l’idioma i tenen molts prejudicis cap a la teva nacionalitat. Un llibre que, malauradament, és pura actualitat.

infantil-comanegra

Vist: 467 vegades