5 llibres ideals per a l’11 de setembre

Avui celebrem la Diada Nacional de Catalunya i des de Comanegra us portem 5 recomanacions literàries per passar aquest dia tan especial amb un llibre sota el braç.

Claus sobre la independència de Catalunya
Aquest llibre dóna resposta a tots els interrogants que ens puguem plantejar sobre la independència de Catalunya. Us deixem amb alguns exemples perquè veieu com de complet és aquest manual, que toca temes tan variats com l’esport, la cultura, l’economia, els valors socials, els drets de la ciutadania…

Quins instruments d’Estat bàsics necessita una Catalunya independent? Una Catalunya independent formarà part de la Unió Europea? Necessitarem un exèrcit propi? Quines seran les relacions amb l’església catòlica? Què passarà amb les propietats catalanes que es tinguin a Espanya quan es creï un Estat Català? En quina lliga jugaran el Barça i l’Espanyol? L’Estat Català disposarà d’una Seguretat Social pròpia i viable que pagui pensions i prestacions d’atur?

Neopàtria. Quan Catalunya podia ser un imperi
Les aventures dels almogàvers que constituïen la Gran Companyia Catalana i la seva erràtica conquesta de l’Orient bizantí representen potser el moment més àlgid en la història medieval catalana. D’aquesta campanya en resultà la creació dels ducats de Neopàtria i d’Atenes als territoris de l’actual Grècia, dels quals en foren senyors els almogàvers durant prop de cent anys.

Aquest llibre, tot repassant la història dels ducats orientals, s’aventura també en les causes per les que no es va consolidar políticament el domini català de la Mediterrània. Descobreix com Catalunya va estar a punt de ser un imperi!

Festes i tradicions catalanes
Els més petits de la casa també poden gaudir de la Diada tot fullejant les pàgines d’aquest preciós llibre il·lustrat, amb el què descobriran les festes i tradicions més nostrades: el Carnestoltes, els castellers, els focs de Sant Joan, Sant Jordi, les processons marineres i les havaneres, les sardanes i les colles populars… entre moltes altres!

Els teus fills ho passaran d’allò més bé amb les il·lustracions del llibre, fetes amb la tècnica del collage, amb uns textos senzills, ideals perquè comencin a llegir-los ells solets o acompanyats dels pares!

Carta oberta als joves de Catalunya i a tots aquells que la vulguin llegir
Arnau Puig, premi Nacional de Cultura 2012, fa una crida a la independència i al protagonisme dels joves. En aquest llibret curt –amb prou feines té 98 pàgines- i ràpid de llegir, Puig s’adreça especialment als joves de Catalunya, aquests mateixos als quals se’ls diu obertament que són una generació perduda.

Contra aquesta pretesa fatalitat, la tesi d’Arnau Puig és clara: el futur no espera ser decidit pels joves, perquè les institucions avui vigents ni s’interessen a consultar-los, sinó que espera ser directament fet pels joves, a partir de les seves accions i amb els seus llenguatges propis. Un llibre per recobrar l’esperança en la joventut del país, que són els que finalment el faran tirar endavant.

El petit llibre de la cuina catalana
En aquest llibre trobaràs les millors receptes per fer en un dia com avui. A banda d’un extens receptari que repassa les menges pròpies de la gastronomia catalana, en el llibre s’expliquen tota la resta de coneixements que cal posar en joc per dur a bon port l’elaboració de les receptes.

Els mètodes de cocció, les mesures, la selecció dels ingredients, les salses, picades i acompanyaments bàsics… són alguns d’aquests elements que també entren en joc.

Vist: 212 vegades