Recuperem l’àpat tradicional català per excel·lència: l’esmorzar de forquilla!

Els esmorzars de forquilla han estat un àpat molt important en la nostra cultura gastronòmica, no només per la necessitat d’encarar el dia amb energia i motivació, sinó pel seu habitual caràcter social, gairebé ritual. Una tradició massa arraconada per les exigències de la vida moderna, però que volem reivindicar i actualitzar amb El llibre dels esmorzars de forquilla, la primera obra de referència sobre els esmorzars de debò.

Les receptes (que, per cert, tenen una pinta tan deliciosa que la temptació de donar un mos a la pàgina és gairebé irresistible) les han ideat el xef d’Els matins de TV3, en Sergi de Meià, i la seva mare, l’Adelaida Castells. Per presentar el llibre ens van cedir el seu restaurant, el Restaurant Sergi de Meià, on vam acollir a diversos periodistes i referents gastronòmics entre els que destaquen en Pere Tàpias, en Germà Capdevila, en Josep Sucarrats o la Carme Gasull.

Per presentar el llibre ens acompanyaven els protagonistes i xefs estrella, en Sergi i l’Adelaida, així com en Julià Guillamon, autor del pròleg, i en Pep Palau, que ha ideat una guia dels millors restaurants de Catalunya on es pot gaudir d’aquest àpat matiner i que incloem al llibre.

Després de tant xerrar ens va entrar gana i els cambrers del restaurant van començar a desfilar amb tot de plats exquisits fruit de les receptes del llibre: croquetes d’espinacs, entrepà de perdius a la vinagreta, peus de porc de l’hostal, escudella barrejada, pa de pessic… i tot acompanyat d’un bon vi. Energia per tot el dia!

esmorzars_de_forquilla

Vist: 897 vegades