Apocalipsi uuuuuuuaaaaaaa: el writing of d’una vivència caòtica, surrealista i irrepetible

És al cor dels boscos de Romania on Jaume C. Pons Alorda, llibreta en mà, i envoltat pel que tant podria ser una troupe de teatre itinerant, com una excursió de final de curs, aconsegueix desxifrar la recepta del mètode Albert Serra. Ens l’acosta en forma de dietari perquè la resta dels mortals –seguidors, detractors o simples encuriosits per la figura del cineasta– puguem sentir-nos un actor més del que, sens dubte, és el rodatge més sonat del director banyolí.

Guiats per la prosa de Pons Alorda, que relata sense tallar-se un pèl tot allò que veu, sent, olora i experimenta en pròpia pell, serem testimonis de la manera de fer de Serra, tota una incògnita… fins ara. Apocalipsi uuuuuuuaaaaaaa és el crit de guerra dels actors, tècnics, maquilladors i, en definitiva, de tothom que va viure aquell rodatge de bojos. També dóna nom al diari de rodatge, encara que a primera vista sembli que no hi tingui res a veure!

En vistes que a la presentació del llibre hi assistiria molta gent, vam decidir canviar el nostre espai habitual –la Nau Comanegra– per l’Auditori del CCCB. Estava ple a vessar! I no és d’estranyar, perquè comptàvem amb la presència d’un trio magnífic: en Jaume C. Pons Alorda, l’autor d’Apocalipsi uuuuuuuaaaaaaa, l’Albert Serra, director de la pel·lícula, i en Vicenç Altaió, que feia el paper de Giacomo Casanova a la pel·lícula. El tret de sortida a l’acte el va donar en Vicenç Villatoro, director del CCCB, i es va iniciar un col·loqui molt interessant sobre el llibre i sobre la pel·lícula, Història de la meva mort, que després van projectar a la sala.

Vist: 234 vegades