Collage(s), la nova exposició de Jordi Pagès

Després de l’èxit de Poetes ferits, Jordi Pagès torna a la Nau Comanegra amb una nova exposició, COLLAGE(S), i ho fa acompanyat de Jaume C. Pons Alorda, Erika Prüfert Borrell i la poesia de Walt Whitman.

El conjunt que ens presenta Pagès aquesta nit són les fotografies que Erika Prüfert va fer de les escarpades roques del Cap de Creus, amb els versos de Fulles d’herba dansant perillosament per sobre d’elles.

La inauguració comença amb en Jaume C. Pons Alorda enfilat a la platea, il·luminat amb un focus blau una mica tètric i la resta de llums apagades. «Sempre he volgut fer una missa negra», diu. I tots esclaten a riure. Com demana l’ocasió, recita un parell de poemes del Fulles d’herba, de Walt Whitman, i els que no estan acostumats a sentir recitar poesia tenen un calfred. Un parell més del magnífic Blai Bonet (Hortolans, deixau la sínia, portau llimones al mar…!) i un paràgraf boig de l’Apocalipsi uuuuuuuaaaaaaa, aquell en què el Jordi Pau amenaça amb tirar-se una hostessa de vol.

En Jaume s’encarrega de l’espectacle i en Jordi Pagès de rebre’ns a tots, al bell mig de la sala, per fer-nos cinc cèntims de Collage(s). Després, es formen tot de grupets que, mentre xarrupen la cervesa, contemplen i opinen l’obra exposada.

Quan acabi l’exposició, el proper 26 de novembre, alguns d’aquests quadres penjaran de les parets dels assistents que aquesta nit s’han fusionat amb Whitman.

Is it a dream?
Nay but the lack of it the dream
And failing it life’s lore and wealth a dream
And all the world a dream.

collages_jordi_pages_comanegra_1collages_jordi_pages_comanegra_2collages_jordi_pages_comanegra_3

 

 

 

 

 

 

 

 

Vist: 116 vegades