Prou ‘totxos infumables’! La història de Barcelona, des de l’origen dels seus dies fins a l’actualitat, explicada de manera breu i entenedora

«Em vaig fer historiador perquè de petit m’explicaven la història del nostre país d’una manera molt fàcil i entretinguda. Això és el que vull fer amb aquest llibre». Així de clares ens va deixar les seves intencions en David Agustí, l’autor del llibre Història breu de Barcelona, el vespre que el va presentar a la Nau Comanegra.

I és que Història breu de Barcelona dóna allò que promet: una lectura fàcil, àgil i distreta que narra la història de la Ciutat Comtal amb tots els ets i uts en tan sols 224 pàgines. Pensareu que és impossible, oi? La història sencera de Barcelona, des del Pierolapithecus catalaunicus fins avui, en tan poc espai? Doncs sí! I si no ens creieu, doneu una ullada a l’índex.

Durant la presentació ens va acompanyar l’escriptor i assagista Antoni Dalmau que, com en David, pensa que la gent vol aprendre més coses sobre la història de casa nostra, però no té ganes d’empassar-se enormes volums de referència. «Volen saber-ne més i d’una manera amena. Per això opten per llegir novel·la històrica, creient, erròniament, que els explicarà fets verídics». A tots ells, recomana llegir Història breu de Barcelona: «En David té molta facilitat per explicar episodis concrets de la història i en fa un resum metòdic, entenedor, en el que no només llegim coses que ens interessen; també és una divulgació històrica en tota regla».

htria_breu

Vist: 249 vegades