Llibres per regalar aquest Sant Jordi 2019 (o auto regalar-te)

S’acosta Sant Jordi, una de les festes que a Comanegra més gaudim! Com sabeu, som una editorial eclèctica, i a les nostres recomanacions trobareu una mica de tot: novel·les, còmic, humor, assaig, guies, àlbums il·lustrats, llibres d’història… Esperem que les propostes us enamorin i esdevinguin el regal ideal per a les persones que estimeu. Feliç Sant Jordi!

On és l'Estel·laOn és l’Estel·la?, de Toni Galmés

Un llibre-joc il·lustrat que recull fins a dotze escenaris destacats del procés d’autodeterminació català (les grans manifestacions de la Diada, l’escorcoll d’impremtes, el 20-S, l’1 d’octubre, un dia al Piolín…), amb més d’un miler de personatges, alguns anònims i altres de coneguts. La protagonista és l’Estel·la, a qui el lector haurà de trobar entre la multitud. Un llibre que ens recorda que el sentit de l’humor és un bé imprescindible que no hem de perdre.
 
 
 
Mandela i el generalMandela i el general, de John Carlin i Oriol Malet

Durant vint anys, John Carlin va ser corresponsal per a The Independent a Sud-àfrica, on va establir una amistat amb Nelson Mandela. En aquest còmic, es conjura amb el talent de l’artista gràfic Oriol Malet per traçar uns moments crucials de la història del segle XX: les converses que Mandela va tenir amb Constand Viljoen, cap militar de la Sud-àfrica de l’apartheid, i que van impedir una guerra que podria haver trencat el país per sempre. Un relat sobre la força del diàleg, un cant a la pau i la llibertat, avui més necessari que mai.
 
 
 
Lila: història gràfica d’una lluitaLila: història gràfica d’una lluita, de Toni Galmés i M. Àngels Cabré

Darrere del moviment feminista hi ha una font de creativitat gràfica de primera magnitud, en què il·lustradores i artistes d’arreu han posat el seu talent al servei d’una lluita de segles. El llibre recull i analitza la història del feminisme a través de les seves icones i imatges més representatives. Escrit a quatre mans per l’il·lustrador i historiador de l’art Toni Galmés, i per l’activista feminista M. Àngels Cabré, i amb pròleg de Paula Bonet.
 
 
 
 
La llei del mirallLa llei del mirall, de Yoshinori Noguchi

Una història senzilla i emotiva que ja ha enamorat a més d’un milió de lectors a tot el món. L’Eiko està preocupada perquè els nens de l’escola maltracten el seu fill Yuta, i se sent impotent i sola davant d’un problema que no sap com resoldre. Fins que l’enigmàtic Yaguchi li ofereix un mètode sorprenent que la farà viure la situació més difícil de totes: enfrontar-se als seus fantasmes i continuar endavant amb un esperit nou.
 
 
 
 
Contes portàtilsContes portàtils, de Pere Calders

Un petit volum on s’agrupen, per primera vegada, tots els contes breus de Calders, que ell anomenava portàtils. Delicioses píndoles de creativitat i humor que poden considerar-se a l’alçada dels millors exemples del gènere. Inclou algunes fotos inèdites, el pròleg de Borja Bagunyà i l’epíleg de Sebastià Alzamora.
 
 
 
 
 
MudancesMudances, de Gemma Sardà

En Marcel i la Lívia no es coneixen, però tots dos es refugien en el mateix poblet de l’Anoia tot fugint de drames personals. Es coneixen, i entre ells sorgeix una singular amistat. El que no saben és que, en el tràfec de la mudança, l’un ha rebut els paquets de l’altra. En un joc de subtileses, d’humor i de situacions a voltes inversemblants, aniran descobrint els seus secrets, fins a arribar a un sorprenent final que deixa perplexos als mateixos personatges de la novel·la.
 
 
 
Angèlica i RafelAngèlica i Rafel, de Miquel de Palol

L’Angèlica és una agent secreta que treballa posant a prova d’altres agents candidats a assumir càrrecs de gran delicadesa. Quan coneix en Rafel, els perills de la seva feina la duran pels camins de la passió, dels enganys i de la filosofia. Aquesta és la setena i última novel·la de «Matar el monstre», que posa punt final a una col·lecció innovadora i única en el panorama literari català.
 
 
 
 
Història mítica del Cap de CreusHistòria mítica del Cap de Creus, de Joan de Déu Prats i Maria Padilla

La parella artística responsable d’El gran llibre de les criatures fantàstiques de Catalunya i d’El gran llibre dels indrets fantàstics de Catalunya, presenten les llegendes i mites del nord de la Costa Brava en forma de llibret de viatges. Un llibre ple d’històries meravelloses que Joan de Déu explica amb un estil poètic i àgil, acompanyades de les fantàstiques il·lustracions de Maria Padilla, que aconsegueixen mostrar i fer visible allò que es vol transmetre.
 
 
 
 
Groc: història gràfica d’una lluitaGroc: història gràfica d’una lluita, de Toni Galmés

El procés català d’autodeterminació ha comportat una revolució gràfica sense precedents en la història recent. Pocs moviments populars havien generat tantes icones i tant de talent en tan poc temps. La censura i la repressió han afuat sempre la creativitat dels pobles, i aquesta no podia ser-ne l’excepció. Aquest llibre repassa les claus gràfiques de les icones independentistes, els seus referents i orígens. L’autor, dibuixant habitual de les campanyes d’Òmnium Cultural, desvetlla com s’han forjat les imatges més representatives d’aquests anys històrics.
 
 
Pedra de tocPedra de toc, de Maria Aurèlia Capmany

Més que un llibre de memòries o la crònica d’un temps, Pedra de toc és l’obra més polièdrica de l’autora: assaig, crítica, memòries i una reflexió profunda sobre el país i la seva època. Agrupada en un sol volum i lliure de censura per primera vegada. Una edició a càrrec de Marta Nadal, comissària de l’Any Maria Aurèlia Capmany, i pròleg de Julià de Jòdar.
 
 
 
 
 
Muñoz Ramonet: retrat d’un home sense imatgeMuñoz Ramonet: retrat d’un home sense imatge, de diversos autors

Descobrim una de les figures més enigmàtiques de la societat barcelonina, un mite de l’estraperlo i l’opulència en la Barcelona de postguerra: Julio Muñoz Ramonet, un dels homes més poderosos de la ciutat. El llibre entra en el personatge, en els negocis nebulosos i el llarg litigi entorn del seu llegat. Amb edició de Manel Risques i textos de Xavier Theros, Joan Miquel Gual, Xavier Muñoz, Montserrat Llonch, José Martí Gómez, Esther Alsina i José Ángel Montañés.
 
 
 
Brossa: escamotejador i burletaBrossa: escamotejador i burleta, d’Arnau Puig

Arnau Puig, Premi Nacional de Cultura i un dels fundadors de Dau al Set, repassa la vida compartida amb Joan Brossa i ens desvetlla les claus del geni poètic. Un llibre fruit de l’amistat estel·lar entre l’autor i Joan Brossa.
 
 
 
 
 
 
On és casa meva?On és casa meva?, de Naida Mazzenga

Un llibre d’una gran delicadesa, il·lustrat només amb els colors primaris, d’una artista amb un futur esplendorós. La Marilú vivia en una casa magnífica però, d’un dia per l’altre, se li fa insuportablement petita, tan estreta que la constreny. Ha de marxar a córrer món amb l’objectiu de trobar una nova llar, una nova casa, i s’haurà de preguntar, al capdavall, què ha de tenir una casa per ser-ho.
 
 
 

Vist: 258 vegades