Mirar i escoltar els arbres

Dibuixar un arbre és l’obra que recull tots els treballs recents de l’artista visual Àlex Nogué precisament al voltant del tema que el títol tan clarament defineix. Arbres que dibuixa per explorar tot de contradiccions, presències i transformacions que permet la interpretació artística d’aquest element tan simbòlic i omnipresent en la nostra cultura; arbres dibuixats perquè puguem mirar-los d’altres maneres.

En la presentació d’aquest llibre a la Nau Comanegra, l’artista ha estat ben flanquejat per Roser Pera, curadora independent, i per Carles Guerra, artista i crític d’art. Tots dos han contribuït a explicar els motius d’aquesta especial dedicació als arbres i el procés de creació de la seva obra.

I si l’Àlex Nogué dibuixa els arbres perquè els puguem veure, també els hem pogut escoltar al final de l’acte gràcies a una intervenció sonora de l’artista Josep Cerdà: HERS. Una composició elaborada a partir d’enregistraments de troncs d’arbres grinyolant sotmesos a la força d’una tempesta, que embolcallava 360 graus a un públic immers en una atmosfera espectacular.

 

Vist: 244 vegades