Pere Sans: «la tardor és l’estació de l’any que més m’interessa a nivell culinari»

A Comanegra ens llepem els dits cada vegada que preparem una presentació amb en Pere Sans perquè sabem que al final de la nit clavarem la forquilla a les exquisideses que ens ha cuinat. Avui ha presentat el seu últim llibre Tardor, la meva cuina de cada dia  i, com no podia ser d’altra manera, la temàtica girava entorn a la tardor i els seus productes més característics: moniatos, bolets, cogombre, espinacs, fruits secs, codony, magranes…

I és que la tardor és una estació perfecta per cuinar! «A la tardor és quan el rebost està curull, ple dels productes que hem anat recol·lectant al llarg de la primavera i l’estiu. És l’estació que més m’interessa a nivell culinari perquè és quan som més rics, tenim infinitat d’ingredients amb els que jugar i experimentar» explica en Pere.

En Pere ens va cuinar un saltat de bolets i xampinyons que va elaborar a partir d’una de les receptes del llibre. Un plat fàcil i ràpid de fer, consistent en saltar els bolets procurant que no facin gaire líquid i, una vegada freds, amanir-los amb una salsa típica catalana feta amb all, julivert, ou d’ur, vinagre de mòdena i alfàbrega. Estaven boníssims!

Vist: 300 vegades