Sergio Vila-Sanjuán: «el nou llibre de Xavier Theros fa un pas endavant en el model de crònica barcelonina»

A Comanegra no podríem estar més satisfets: en Xavier Theros ha tornat a fer un llibre amb nosaltres! Es titula Tots els meus carrers  i, per si fos poc, novament comptem amb la col·laboració de Consuelo Bautista, que ens ha cedit algunes de les seves impressionants fotografies en blanc i negre.

A la presentació del llibre ens va acompanyar el periodista i escriptor Sergio Vila-Sanjuán, que va conversar al llarg d’una hora amb en Xavier, i plegats van regalar-nos un recorregut per la seva memòria: com era la Barcelona de la seva infància, aquells carrers, places, mercats, rambles, passejos i jardins ja gairebé desapareguts, absorbits per una Ciutat Comtal en constant canvi.

La globalització va ser l’epicentre de la conversa, un corrent que fa que les ciutats perdin aquells petits detalls que les fan especials i esdevinguin una calcomania les unes de les altres. Paraules com catalèpsia, personatges com Àngel Cànovas o històries romàntiques i apassionades en pisos de mostra, estan a punt de caure en l’oblit. Per sort, en Xavier Theros ho ha recollit tot en aquest magnífic llibre, que no és altra cosa que un homenatge a Barcelona i una anatomia dels seus carrers.

IMG_15512

Fotografia extreta del blog Milerenda. Aquest magnífic dibuix retrata la conversa entre Sergio Vila-Sanjuán (esquerra), Xavier Theros (centre) i Joan Sala, director de l’editorial (dreta).

 

Vist: 415 vegades