Nou Asja Ampliar

Asja. Amor de dirección única

Roser Amills

Una novel·la que recupera la història perduda d'Asja Lacis: una dona extraordinària que va enamorar a Walter Benjamin. 

Més detalls

18,00 €

Asja Lacis va ser molt més que l'amant del filòsof Walter Benjamin: va ser una pensadora d'alt nivell, directora de teatre clandestí, una bolxevic convençuda i supervivent dels gulags russos. Ara, Roser Amills recupera la història perduda d'aquesta dona extraordinària i ens l'acosta en forma de novel·la.

Berlín, 1955. La directora de teatre letona Asja Lacis, que ha passat deu anys en un camp de treball de Kazakhstan i torna amb l’ànima trencada, visita el seu vell amic Bertolt Brecht. Després d’una breu conversa en la que els dos intenten ocultar les seves misèries, Bertolt li comunica a Asja que ha mort l’amor de la seva vida: Walter Benjamin. Un remolí d’emocions empeny a Asja cap als records agredolços de la seva relació amb un dels filòsofs europeus més influents del segle XX.

Aquesta novel·la recupera la figura d'Asja Lacis, una dona desconeguda per al gran públic, el talent i potencial de la qual es van voler reduir a la simple anècdota, a un epígraf en la vida d'un home savi. Asja ens parla de les contradiccions de l’amor lliure en una època de llibertats minvades, i de com una personalitat pot resistir les majors atrocitats i sucumbir davant d’un carrer sentimental sense sortida.

Roser Amills (Algaida, 1974). Escriptora mallorquina, mare de dos fills, viu i treballa a Barcelona. Molt activa a les xarxes socials, combina una dedicació quasi completa a l’escriptura amb treballs periodístics. Actualment col·labora a TV3 i RNE-Ràdio 4, escriu columnes a Metrópoli Abierta i coordina un blog a La Vanguardia. Ha estat distingida amb el Micrófono de Plata de Informadores APEI-PRTVI 2014, la Llança de Sant Jordi d’Òmnium Cultural (2011 i 2012), i els premis de poesia de la Universitat Politècnica de Madrid i de narrativa a la Universitat de Barcelona, els dos el mateix any (1997). Alguns dels seus llibres s’han traduït al francès, al rus i al portuguès. Aquesta és la seva quarta novel·la.

Roser Amills

  • Autor Roser Amills
  • Llengua castellà
  • ISBN 978-84-17188-02-3
  • Any octubre del 2017
  • Edició primera
  • Pàgines 304
  • Dimensions 22,5 x 14,5 cm.
  • Enquadernació rústica amb solapes

30 Productes de la mateixa categoria: