Infant dels grans Ampliar

Infant dels grans

Manuel de Pedrolo

Aquest és l'únic llibre inèdit de Manuel de Pedrolo, que va regalar a la seva filla Adelais quan aquesta tenia quinze anys. 

Més detalls

18,00 €

L’esmorzar peripatètic de l’home del bigoti, l’estrany ritual de la màquina d’escriure (i la fascinació per aquell clinc que fa perdre l’oremus), l’excursió (o travessia) a l’hort de l’avi, aquell amor atàvic pel terròs, la festa desfermada per la primera dent apareguda... Infant dels grans narra un dissabte qualsevol a casa d’uns pares novells que no són qualssevol i una menuda de vuit mesos que no para quieta. La percepció privilegiada de l’infant transporta el pare i la mare als respectius paradisos de la memòria i a valorar algunes minúcies amb uns ulls que tothom ha lamentat alguna vegada haver perdut.

«I heus ací, de sobte, un arbre. Feia estona que, de tan a prop, no se n’havia vist cap. És un arbre solitari, d’aquests espontanis, el rebrot d’una soca que hom creia ja morta. Arbre petit, aixecant un metre i mig damunt la terra, allí arrelat sobre la riba polsosa. Es rega quan plou, ningú no en té cura. Per això creix fort i amb un cert aire de desmenjat. La petita, potser perquè la cosa l’agafa de sorpresa en aquell passatge pelat, potser perquè hi endevina, per l’alçada, per la figura, un contemporani, li fa la gran rebuda. Ho abandona tot per fer-s’hi amiga».

Manuel de Pedrolo (L’Aranyó, la Segarra, 1918 – Barcelona, 1990) és l’autor més significatiu i popular de la resistència catalanista, i la seva màxima ambició fou situar la literatura catalana al nivell dels corrents més actuals de la literatura mundial i fer guanyar lectors a una llengua plomada. Va escriure Infant dels grans un estiu del 1952 en honor a la seva filla acabada de néixer, pensant en regalar-li quan ella fes quinze anys. L’autor mateix confessava que l’obra, que havia començat com una juguesca, s’havia anat tornant cada vegada un projecte més seriós. Durant molts anys, l’obra la van conèixer només unes poquíssimes persones molt properes a l’autor, i avui finalment veu la llum. A Comanegra també hem rescatat dues de les seves millors obres: La terra prohibida (volum1), La terra prohibida (volum 2) i El principi de tot

Manuel de Pedrolo
©Antoni Bernad

logo revista esguard
Recomanació — Revista Esguard, 20/03/2018
logo ara
L'encant de ser un nen — ARA, 17/03/2018

  • Autor Manuel de Pedrolo
  • Llengua català
  • ISBN 978-84-17188-33-7
  • Any març 2018
  • Edició primera
  • Pàgines 152
  • Dimensions 14,5 x 21,5 cm.
  • Enquadernació tapa dura

30 Productes de la mateixa categoria: