El conte del xai perdut

El conte del xai perdut

18,00 €
Impostos inclosos

Una versió actualitzada d'aquesta història garrotxina en format de conte il·lustrat.

 

Hi havia una vegada un pagès de la Vall d’en Bas que no era bo ni dolent. Tothom sabia que era inofensiu i tenia bons costums, però ningú no ignorava el seu gran defecte: no sabia resistir-se de rampinyar tot el que veia. Ell no se’n sentia culpable, perquè creia que tan sols aprofitava el que d’altra manera s’hagués perdut.

Un nit fosca com la gola de llop, però, el pagès es va trobar un xai i va decidir endur-se’l al seu corral. De sobte, quan estava passant per sobre d’un pont, l’animal es va convertir en dimoni i una veu misteriosa el va obligar a fer una difícil promesa per salvar la vida.

El conte del xai perdut ha estat considerat un text que, a partir d’unes il·lustracions impactants i un missatge profund explicat amb un llenguatge ple d’ironia, exposa uns valors que són vigents avui dia.

Autor
M. Vayreda, J. Ferrer, J. Vilanova
Llengua
català
ISBN
978-84-15097-19-8
Any
2011
Edició
primera
Pàgines
32 pàg.
Dimensions
24 x 30 cm.
Enquadernació
tapa dura
Edat recomanada
a partir de 5 anys
9997 Articles

Conte original de Marian Vayreda, adaptació de Judith Ferrer, il·lustració de Jaume Vilanova.

Marian Vayreda i Vila (Olot, 1853 ‐ 1903) va ser un escriptor i pintor català. La seva carrera literària començà el 1891, quan publicà el conte El roure dels penjats a La Veu de Catalunya. En els següents tres anys en publicà uns altres nou. De novel∙les ‐la part més important de la seva producció‐ en va publicar tres: Records de la darrera carlinada (1898), Sang nova (1900) i La punyalada (1904, pòstuma).

Judith Ferrer i Tubau, nascuda a Barcelona el 28 de maig de 1960. És llicenciada en Ciències Biològiques per la Universitat de Barcelona. Ha realitzat diferents cursos literaris, tant de poesia com de contes, dirigits per personalitats del món de la literatura com ara els escriptors Núria Esponellà i Joan Boher. Fa trenta anys que viu a Olot i deu que treballa a l'àrea de medi ambient del Consell Comarcal de la Garrotxa (SIGMA). Ha estat coordinadora i redactora de les Agendes 21 de divuit municipis de la Garrotxa i en l’actualitat és inspectora de Salut Pública.

Jaume Vilanova i Bartrolí, nascut a Olot el 31 de gener de 1982. És llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, postgraduat en geometria gràfica i especialitzat en il∙lustració (Escola Massana). Ha realitzat també cursos de gravat a l’Escola de Belles Arts d’Olot i de caricatures a l’Escola d’Art de Sant Joan les Fonts. Entre els seus treballs destaquen la participació a l’exposició col∙lectiva “Les variacions Goku” (Sala 15, Olot), les il∙lustracions del conte Elefants de colors (Editorial Bromera), el disseny de la llista de vins del restaurant “Cal’Enric” i molts altres dissenys amb motiu de promocions i celebracions garrotxines des de 1996; en aquest sentit, el 2009 va ser el guanyador del concurs per al disseny del cartell de Festes del Tura. També ha treballat com a docent de visual i plàstica en l’ensenyament secundari públic a centres educatius de la zona.