Dramatúrgia francesa contemporània Ampliar

Dramatúrgia francesa contemporània

Pommerat, Lescot, Gaudé, Sonntag

Aquest volum recull una selecció de les obres dramàtiques més rellevants del teatre francès dels últims anys, totes elles inèdites en català.

Més detalls

15,00 €

Aquest volum recull una selecció de les obres dramàtiques més rellevants del teatre francès dels últims anys, totes elles inèdites en català: La reunificació de les dues Corees, de Joël Pommerat (2013); Matrimoni, de David Lescot (2002); Dolça Sodoma meva, de Laurent Gaudé (2009); i George Kaplan, de Frédéric Sonntag (2012).

La identitat i l’exploració d’un mateix, però també una mirada a les estructures socials i polítiques del món que ens envolta, esdevenen el denominador comú d’aquests quatre textos plens d’alè i universalitat que, a partir de poètiques i modalitats d’escriptura diferents, il·lustren els nous camins de la dramatúrgia francesa contemporània.

*  *  * 
Aquesta obra s'ha publicat amb el suport de l'ICEC.

Joël Pommerat és autor, director de teatre i fundador de la companyia Louis Brouillard. Treballa amb el text i la posada en escena a la vegada, durant els assajos, per aquesta raó se’l considera un «escriptor d’espectacles». La seva obra ha estat reconeguda amb nombrosos premis i és autor d'Au monde, Ma Chambre froide i La reunificació de les dues Corees, entre d'altres.

Dramaturg, director d’escena i músic, David Lescot combina diferents formes no dramàtiques, especialment la música, la dansa i el documental. Guardonat amb el premi Molière a la revelació teatral el 2009 per La Commission centrale de l’enfance, també ha estat reconegut amb el Gran Premi de la literatura dramàtica el 2008 per L'Européenne i el premi de teatre de la SACD el 2015.

Laurent Gaudé estudia Lletres Modernes i Estudis Teatrals a París. L’any 1997 publica la seva primera obra, Onysos le furieux, estrenada l’any 2000 al Teatre Nacional d’Estrasburg sota la direcció de Yannis Kokkos. Dedica els anys següents a l’escriptura teatral i novel·lística. El 2004 rep el Premi Goncourt per El sol dels Scorta, traduïda a trenta-quatre països diferents.

Frédéric Sonntag és dramaturg, director teatral i fundador de la companyia AsaNIsiMAsa. Actualment treballa en la creació de la Triologie Fantôme (George Kaplan, Benjamin Walter i B. Traven), un cicle que es pregunta sobre el concepte d’identitat i diferents qüestions polítiques. Les seves obres han estat traduïdes a una quinzena de llengües i representades en diferents països.

  • Autor Pommerat, Lescot, Gaudé, Sonntag
  • Llengua català
  • ISBN 978-84-17188-06-1
  • Any octubre 2017
  • Edició primera (coedició amb Institut del Teatre)
  • Pàgines 290
  • Dimensions 21 x 14 cm.
  • Enquadernació rústica
  • Autor info traduccions d'Helena Tornero, Carles Batlle i Joan Casas
  • Col·lecció Dramaticles

21 Productes de la mateixa categoria: