Això ja ho he viscut

Això ja ho he viscut

12,50 €
Impostos inclosos

Dramaticles és una col·lecció de textos teatrals que coeditem amb l'Institut del Teatre. Té tres línies de treball: les obres contemporànies, les clàssiques i les antologies.

 

L’arribada misteriosa del doctor Görtler en una pensió rural del nord d’Anglaterra trastoca l’aparent harmonia del lloc i pertorba tots els personatges, que comencen a tenir la sensació que allò ja ho han viscut anteriorment. Görtler els adverteix que aquell serà l’escenari d’una terrible desgràcia en un futur immediat, mentre es debaten entre l’acceptació de la tragèdia i les ànsies desesperades per canviar el futur.

J. B. Priestley parteix de l’experiència del déjà vu per explorar la concepció no lineal del temps i els somnis premonitoris, un dels motius més recurrents del conjunt de la seva obra.

Traducció de Martí Gallén.
Pròleg de Jordi Vilaró i introducció de Sergi Belbel.

La publicació del text teatral va coincidir amb l'estrena de l’obra al teatre Biblioteca de Catalunya. Produïda per La Perla 29, dirigida per Sergi Belbel i protagonitzada per Míriam Alamany, Jordi Banacolocha, Sílvia Bel, Roc Esquius, Carles Martínez i Lluís Soler. En cartell des del 12 de juny al 26 de juliol del 2019. 

*  *  * 
Aquesta obra s'ha publicat amb el suport de l'ICEC.

ICEC.png

Autor
J. B. Priestley
Llengua
català
ISBN
978-84-17188-93-1
Any
juny 2019
Edició
primera (coedició amb l'Institut del Teatre)
Pàgines
140
Dimensions
13 x 18 cm.
Enquadernació
rústica
Altres
pròleg de Jordi Vilaró i introducció de Sergi Belbel
Autor info
traducció de Martí Gallén
Col·lecció
Dramaticles
4 Articles

John Boynton Priestley (Manningham, 1894 - Stratfordupon- Avon, 1984) és un dels escriptors britànics més prolífics i compromesos. Dramaturg, novel·lista, crític i assagista, va començar la seva carrera escrivint articles a diaris locals i, després de la Primera Guerra Mundial, va convertir-se en un autor d’èxit gràcies a les seves primeres novel·les. Als anys trenta, l’exploració del vessant dramatúrgic li va valer la fama mundial amb una sèrie d’obres dedicades a la reflexió sobre el temps, com El temps i els Conway, Això ja ho he viscut i Truca un inspector. Durant la Segona Guerra Mundial, va ser locutor de ràdio i va obtenir una gran popularitat amb discursos caracteritzats per un marcat accent social fins a convertir-se en un dels intel·lectuals més compromesos del país.

J. B. Priestley