Live souls. Fotos inèdites de la Guerra Civil

Serge Alternês, Alec Wainman

210 fotografies inèdites que un conductor d'ambulàncies arribat d'Anglaterra l'any 1936 va fer en plena Guerra Civil. 

Més detalls

24,00 €

Live Souls (ànimes vives) presenta 210 fotografies de la Guerra Civil espanyola, inèdites al nostre país fins al moment. L’autor és Alec Wainman, fotògraf aficionat i voluntari de la British Medical Union, que va recórrer els territoris on el conflicte era més accentuat –sobretot va estar a Catalunya– amb l’ambulància que ell mateix conduïa. Serge Alternês (pseudònim de John Alexander Wainman, fill d’Alec Wainman) va reunir el corpus complet de les fotografies, totes elles conservades en excel·lent estat, després d’un llarg temps de recerca.

Un arxiu fotogràfic de gran valor històric que mostra el dia a dia de ciutadans, voluntaris i combatents, així com alguns espais del país que avui poden semblar difícils de reconèixer. S’inicia amb un prefaci del reconegut historiador de la Guerra Civil, Paul Preston, i amb una introducció del periodista Plàcid Garcia-Planas, que actualment és director del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya.

*  *  * 
Aquesta obra s'ha publicat amb el suport de l'ICEC.

Alec Wainman va ser conductor d’ambulàncies, intèrpret i oficial de premsa en la Guerra Civil Espanyola. Durant la Guerra Mundial (i després), va ser oficial d’intel·ligència de l’Exèrcit Britànic a Itàlia i Àustria. Format en Lingüística a Oxford, va ser molts anys professor de llengües eslaves a la Universitat de British Columbia. Les seves passions eren les llengües, la fotografia i viatjar. L’última llengua que va ensenyar al seu fill va ser el català.

Serge Alternês. Pseudònim de John Alexander Wainman, fill d’Alec Wainman. Va néixer i créixer a Vancouver. Després d’acabar els estudis a la Universitat de British Columbia, va treballar a Europa, Àfrica i Àsia durant més de trenta anys. Quan va descobrir la col·lecció de fotos del seu pare Alec, perdudes durant quaranta anys, va decidir que havia de posar-les a l’abast del públic. Actualment, viu entre Vancouver i Salzburg.

alec-wainman      serge-alternes

  • Autor Serge Alternês, Alec Wainman
  • Llengua Català
  • ISBN 978-84-16605-31-6
  • Any 2016
  • Edició primera (coedició amb l'Ajuntament de Barcelona)
  • Pàgines 309 pàg.
  • Dimensions 19 x 22,50 cm.
  • Enquadernació rústica amb solapes
  • Altres pròlegs de Paul Preston i Plàcid Garcia-Planas

25 Productes de la mateixa categoria: