La guerra es una piscina Ampliar

La guerra es una piscina

G. Cervera, P. Garcia-Planas

Per què ens és relativament fàcil veure els morts orientals i no podem tolerar les fotos de morts occidentals al front?

Més detalls

20,00 €

Plàcid Garcia-Planas i Guillermo Cervera es van conèixer fent reportatges sobre ionquis a Kabul. Allà, lluny del mar, van descobrir que compartien una mirada líquida de les coses. La guerra és una piscina, i un cadàver és el que queda quan s'evapora l'aigua que contenim.

Ningú trobarà en aquest llibre un sol rastre de romanticisme al voltant de la guerra. La mirada del fotògraf destapa la violència que mai es veu, i la ploma de l’escriptor traça un recorregut esfereïdor per la part més fosca de l’ésser humà.

*  *  *
Aquesta obra s'ha publicat amb el suport de l'ICEC.

Plàcid Garcia-Planas és un periodista català. Reporter de la secció d'internacional de La Vanguardia des de 1988, ha estat enviat a diferents fronts, com el dels Balcans i el del Pròxim Orient. Ha informat des de l'Afganistan i ha estat un dels pocs europeus que ha aconseguit entrar a Kandahar, la ciutat emblemàtica dels talibans, on es disfressà de paixtu per evitar el risc del segrest. El 2014 va publicar El marqués y la esvástica. César González-Ruano y los judíos (Anagrama) on parla de la vida del periodista César González-Ruano. Amb Comanegra també ha publicat L'arxiu del corresponsal de guerra (2012) i ha escrit el pròleg de Live Souls. Fotos inèdites de la Guerra Civil (2016).

Guillermo Cervera és un reconegut fotoperiodista que ha documentat per a la premsa internacional diversos conflictes: la guerra de Bòsnia, els camps de rebels del Chad, les guerrilles a Caracas, els refugiats a Darfur, l'auge del capitalisme a la Cuba comunista, els alçaments a Llívia i El Caire... Les seves fotografies són publicades amb regularitat a destacats diaris i revistes com ara New York Times, Newsweek, The Guardian, Paris Match, Rolling Stone, La Vanguardia, ABC, El Mundo, entre d'altres, i s'han exposat a importants galeries de Madrid i Barcelona.

   

logo-abc
La inquietante realidad — ABC, 10/06/2017
Ressenya del llibre — Capçalera, maig del 2017
Com s'explica el buit que deixa la guerra? — El Suplement (Catalunya Ràdio), 29/01/2017
Entrevista a Plàcid Garcia-Planas sobre el llibre — Territori clandestí (Ràdio 4), 12/01/2017

  • Autor G. Cervera, P. Garcia-Planas
  • Llengua castellà
  • ISBN 978-84-16605-58-3
  • Any 2016
  • Edició primera
  • Pàgines 168
  • Dimensions 25 x 19 cm.
  • Enquadernació rústica

28 Productes de la mateixa categoria: