Nou 999. Les primeres dones d’Auschwitz Ampliar

999. Les primeres dones d’Auschwitz

Heather Dune Macadam

La narració sobre el testimoni de les dones oblidades de l'Holocaust: una història d’amistat, sororitat i resistència a la barbàrie.

Traducció de Jordi Cussà.

Més detalls

21,90 €

El primer transport oficial de jueus a Auschwitz no estava format per combatents de la resistència ni presoners de guerra. No hi havia homes, de fet: eren noies enganyades, que van partir d’Eslovàquia creient que anaven a treballar per al seu govern durant uns pocs mesos. Era una «oportunitat de feina» que, literalment, no podien rebutjar. Les poques supervivents d’aquell grup amb la xifra maquiavèl·lica de 999 dones han ajudat a recuperar el relat ocult de la construcció de Birkenau: una història d’amistat, sororitat i resistència a la barbàrie.

«En alguns passatges d’aquest monument a la humanitat, davant les desgràcies o la mort d’aquestes persones, per primera vegada en vint anys d’ofici, m’he vist obligat a parar de traduir per plorar una estona».
— Jordi Cussà

«Commou comprovar la solidaritat entre dones a l’infern d’Auschwitz. No ens oblidem d’elles».
— Ada Castells

Traducció de Jordi Cussà.

El primer llibre de Heather Dune Macadam, signat conjuntament amb la supervivent Rena Kornreich Gelissen, va ser Rena's Promise: la història de dues germanes a Auschwitz. Va ser un èxit mundial traduït a moltes llengües. Els seus esforços com a estudiosa i divulgadora de la tragèdia dels camps han estat reconeguts per Yad Vashem al Regne Unit i Israel, la Fundació USC Shoah, el Museu Nacional d’Història dels Jueus a Bratislava i el Museu Panstowe d’Auschwitz a Oswiecim.

Jordi Cussà (Berga, 1961) ha traduït una llarga llista d'autors de l'anglès al català com Patricia Highsmith (Una afició perillosa), Chuck Palahniuk (Club de lluita), Truman Capote (Creuer d'estiu), John Le Carré (La cançó dels missioners) o John Boyne (El noi del pijama de ratlles). Ha escrit novel·les cèlebres com Cavalls salvatges, contes, poesia i teatre.

  • Autor Heather Dune Macadam
  • Llengua català
  • ISBN 978-84-18022-25-8
  • Any gener 2020
  • Edició primera
  • Pàgines 416
  • Dimensions 15 x 23 cm.
  • Enquadernació rústica
  • Autor info traducció de Jordi Cussà

29 Productes de la mateixa categoria: