Delito de silencio Ampliar

Delito de silencio

Federico Mayor Zaragoza

Un compendi de reflexions en format pamflet que denuncia la falta de reacció i convida a implicar-se en la lluita pels drets humans i socials.

Més detalls

3,00 €

IMPLICA'T!

Ha arribat el moment d’actuar, de proclamar amb fermesa que la Humanitat no seguirà patint els despropòsits d’aquest món fonamentat en l’opressió i la crisi recurrent.

Ja sigui secretament reunits a Bilderberg o a cara descoberta a Davos, els patriarques financers segueixen imposant la seva dictadura econòmica i dicten a Parlaments cada vegada més impotents com i quan suprimir els Drets Humans i Socials de la Ciutadania. Els mateixos que beneeixen a dictadors i paradisos fiscals en nom de la seva estabilitat, i que temen als ciutadans responsables i sobirans del seu destí.

A través d’aquesta publicació amb les seves reflexions recents, Federico Mayor Zaragoza (Director General de la UNESCO entre 1987 i 1999) ens exhorta a implicar-nos, reconstruir-nos democràticament i convertir-nos de súbdits a ciutadans plens; de silenciosos a participatius; d’espectadors a actors. El que succeeix avui als països àrabs ens demostra que el futur no està escrit i que la lliure circulació d’informació jugarà un paper determinant.

La mordassa ja no serveix contra les noves tecnologies de comunicació. Quan fins i tot els silenciats aconsegueixen canviar els seu futur amb la força de les paraules, la postura del silenciós es torna còmplice del passat, asfixiant, indigna. Un nou món a l’alçada de la dignitat humana podria, per fi, construir-se a principis del segle XXI.

Federico Mayor Zaragoza uneix el seu crit a l’Indignez-vous! d’Stéphane Hessel i publica Delito de silencio, un compendi de reflexions on denuncia la falta de reacció davant els retrocessos que actualment vivim en qüestió de drets humans i socials. Uns retrocessos que s’exigeixen per la necessitat de mantenir un sistema econòmic i financer global al que s’han sotmès governs i parlaments de tot el món, en el que constitueix una usurpació de fet de la sobirania de les nacions i dels seus ciutadans.

El benefici generat per la publicació de Delito de silencio es destina a la Fundación Cultura de Paz.

Federico Mayor Zaragoza va néixer a Barcelona el 1934. És Doctor en Farmàcia i catedràtic de Bioquímica. Ha exercit de Rector de la Universitat de Granada i és cofundador del Centre de Biologia Molecular Severo Ochoa. També ha desenvolupat responsabilitats polítiques, sent diputat al Parlament espanyol de la transició (1977-78), Ministre d’Educació i Ciència (1981-82) i diputat al Parlament europeu (1987). Tot i que, sens dubte, és més conegut per la seva dedicació com a director general de la UNESCO (1987-1999), organisme de les Nacions Unides per a la promoció de la ciència, l’educació i la cultura. Després del seu retorn a Espanya, l’any 2000 va crear la Fundación Cultura de Paz, que presideix actualment.

A banda de nombroses publicacions científiques, Federico Mayor Zaragoza ha publicat diversos llibres d’assaig: Mañana siempre es tarde (1987), La nueva página (1994), Memoria del futuro (1994), La paix demain? (1995), Science and Power (1995), UNESCO: un idéal en action (1996), Un mundo nuevo (1999), Los nudos gordianos (1999), La palabra y la espada (2002), La fuerza de la palabra (2005), Un diálogo ibérico: en el marco europeo y mundial (2006) i Tiempo de acción (2008).

També ha publicat set poemaris: A contraviento (1985), Aguafuertes (1991), El fuego y la esperanza (1996), Terral (1997), Voz de vida, voz debida (2007), Alzaré mi voz (2007) i En pie de paz (2008).

  • Autor Federico Mayor Zaragoza
  • Llengua Castellà
  • ISBN 978-84-15097-15-0
  • Any 2011
  • Edició primera
  • Pàgines 36 pàg.
  • Dimensions 12 x 21 cm.
  • Enquadernació grapa

30 Productes de la mateixa categoria: