Soldados de cerca de un tal Salamina: grandezas y miserias en la galaxia librería Ampliar

Soldados de cerca de un tal Salamina: grandezas y miserias en la galaxia librería

Eduardo Fernández

El llibreter Eduardo Fernández recopila les anècdotes i els disbarats més originals dels lectors que demanen un llibre.

Més detalls

15,00 €

Llibreters, autors, clients, editors, magatzems, Sant Jordi, les fires del llibre, la campanya de text, les presentacios i altres temes que envolten la galàxia de la llibreria són mostrats amb humor i tendresa en un text breu i ple de racons reservats a la sorpresa. Els lectors que s'acosten a demanar un llibre i que no tenen massa clar el títol o l'autor són els principals protagonistes d'aquest compendi que demostra com de vegades el disbarat pot elevar-se fins la categoria d'obra d'art.

La desfiguració de l'original és sovint de tal magnitud que només el virtuosisme del llibreter experimentat permet esporgar els paranys del camí fins arribar al títol correcte. Ningú és immune a l'error, i equivocar-se al demanar informació sobre un autor o un títol pot ser causat per tants motius que els llibreters són els primers en no donar-li més importància de la que realment pertoca. Però segurament el més interessant de tot aquest viatge escrit és mostrar l'aspecte més humà de l'univers de la llibreria en totes les seves variants i actors, a més de descobrir amb sorpresa que a vegades una relliscada o una desinformació poden arribar a esdevenir un objecte amb un valor literari inesperat.

Entre altres coses, el llibre demostra que sovint el disbarat pot abandonar la seva condició d'error i acabar convertint-se en una autèntica obra d'art. Llibreters, autors, clients, editors, magatzems, Sant Jordi, la Fira del Llibre, la campanya del llibre de text, les presentacions i altres fenòmens que constitueixen la galàxia de la llibreria són mostrats amb humor i proximitat en un text breu y ple de racons reservats a la sorpresa.

Van ser les Metamorfosis escrites por Oviedo?

Té Bucay avantpassats catalans i per això s'anomena Jordi?

Els anys de solitud de García Márquez… van ser mil o només cent cinquanta?

L'Eduardo Fernández va arribar a aquest món cruel un dia de juny, cap allà 1962. Ha estudiat filologia hispànica i ha col·laborat esporàdicament en premsa i ràdio. Des que té ús de raó ha estat llibreter. Ha passat per diversos tipus de llibreries i actualment segueix vagant per la galàxia llibreria tot esperant ser rescatat per l'Enterprise.

«Me he reído mucho con el libro» — La mirada atónita, Punt de Llibre (Cadena Ser), 17/10/2008
«Hartones de reír y casi de llorar» — El mundo de Dsdmona, 18/03/2008
De librerías, per Sergi Pàmies — La Vanguardia, 22/02/2008
Grandezas y miserias — Librosfera, 07/02/2008
L'error de Salamina — El Llibreter, 30/01/2008

  • Autor Eduardo Fernández
  • Llengua Castellà
  • ISBN 978-84-935566-5-5
  • Any 2008
  • Edició primera
  • Pàgines 172 pàg.
  • Dimensions 14 x 21 cm.
  • Enquadernació rústica

30 Productes de la mateixa categoria: