Mapas invisibles para una gráfica electrónica Ampliar

Mapas invisibles para una gráfica electrónica

Kaco Castro

De l'empremta física al gravat amb llum, el llibre explora l'evolució tècnica del gravat tradicional i les seves implicacions artístiques.

Més detalls

30,00 €

Aquest llibre pretén reflexar els conceptes i passos que ha donat el gravat tradicional, des del conjunt de sistemes consistent en enfonsar físicament i escriure amb pressió fins esdevenir el que avui denominem matrius intangibles. És a dir, incidir i dibuixar amb llum.

Pretén ser una modesta i divulgativa aportació a un fenomen curiós i interessant del canvi paradigmàtic que està tenint lloc amb aquest art en què les matrius físiques han donat pas a les algorísmiques, reflexades en una pantalla electrònica, i les tintes grasses s'han convertit sofisticades emulsions injectades o termofoses.

Però no voldríem donar la impressió de que el nostre interès és només la part tècnica, la sofisticació mecànica i els detalls de la ja famosa "cuina del gravat". Una de les nostres propostes seria més aviat relativa a la no necessitat del receptari de la forma en què ha estat realitzada; suggerim cordialment l'adopció de la imatge múltiple per matriu electrònica IMME.

Pensem que l'empremta gràfica-electrònica comporta un entramat intel·lectual relacionat amb idees que han generat un nou enfocament al sentit de múltiple o original. Aporta reflexions sobre els fenòmens de l'entorn social en què estem immersos i contribueix a l'enteniment del context en què es mou la socialització de l'Art subvertit en una major interactivitat.

Es fa un breu resum raonat del devenir de l'Art de la Gràfica des dels seus processos més escultòrics fins arribar a les matrius intangibles. La substitució del graphos manual per l'electrònic-lluminós del làser i fotopolímers, i el paper del pensament de les obres múltiples actuals.

La documentalitat sense cos, sense la física del suport material és un canvi de paradigma curiós en la història de l'ésser humà que la revolució de les noves tecnologies aporta a la forma en què entenem actualment la nostra vida moderna.

Subtítol: De la huella incisa al grabado con luz

Kaco Castro, artista i investigador, desenvolupa treballs de recerca i activitat creativa en l'àmbit de les arts plàstiques (fotografia, gravat i multimèdia) en llocs diversos, destacant Amberes, Edimburg, Nova York, Berkeley, Pontevedra i Kioto. La seva obra està present en l'escena artística contemporània espanyola amb exposicions tant individuals com col·lectives, i les seves obres figuren en importants col·leccions, institucions i museus.

És llicenciat en Belles Arts per la Universitat Complutense de Madrid i doctor per la Universitat de Vigo. També ha fet estudis de Master en l'especialitat de gravat a la Universitat de Berkeley, Califòrnia, on és professor d'impressió al Kala Arts Institute. També és professor titular del Departament de Dibuix, en l'especialitat de gravat, de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Vigo des de 1996.

  • Autor Kaco Castro
  • Llengua Castellà
  • ISBN 978-84-935566-4-8
  • Any 2007
  • Edició primera
  • Pàgines 228 pàg.
  • Dimensions 17 x 23 cm.
  • Enquadernació rústica

30 Productes de la mateixa categoria: