Impresión piezoeléctrica, la estampa inyectada Ampliar

Impresión piezoeléctrica, la estampa inyectada

Ana Soler, Kako Castro (coord.)

Un estudi sobre la química i la mecànica de la impressió digital, i el seu aprofitament pels artistes gràfics.

Més detalls

20,00 €

Atenció: Són els darrers en estoc!

Tecné i Art sempre han estat en continu diàleg des de temps immemorials. Amb la invenció de la impremta i el descobriment de la fotografia, els processos per a la generació d'imatges es desenvolupen per camins abans desconeguts. La multiplicitat i la seva potencial difusió fan que la cultura i les imatges viatgin i es propaguin per tot el món. Igualment, d'això se'n deriva la facilitat per establir un circuit de col·leccionisme i exhibició i considerar l'estampa com un valor de canvi.

D'altra banda, la introducció de les noves tecnologies en la indústria de les arts gràfiques i les conseqüents aplicacions en l'àmbit de les Belles Arts mostren una realitat objecte d'interès i recerca. En aquest context s'ubica el present estudi en què, basats sempre en aquesta relació entre Art i Tecnologia, es vol reflectir una inquietud que ja des de fa diversos anys es respira en el món de la gràfica artística contemporània, tot allò relacionat amb el que s'ha vingut a denominar com Estampa Digital.

En el cas de la tecnologia d'impressió inkjet és important aprofundir en un coneixement més precís i detallat, que abasti des de la química dels materials pigmentaris i dels suports, fins al funcionament mecànic/algorísmic de la maquinària d'impressió i plòters, per ampliar així les possibilitats que l'artista ha de transgredir creant des del propi procés de generació d'imatges. Igualment es dedica un gran apartat del llibre al que es denomina "viatge a l'interior del paper" on, a través de la seva història, com es fabrica, quins components el conformen, etc. s'aprofundeix en la química del suport principal de la gràfica contemporània. Sobre tot es pretén mostrar, mitjançant més de cinc-centes fotografies fetes amb microscopi electrònic, quina és l'actualitat del paper amb recobriments per a impressió digital, és a dir, com l'alta tecnologia dels materials està avui dia al servei de la indústria i com els fabricants de paper treballen estretament amb les grans empreses que fabriquen les tintes i les màquines d'impressió per optimitzar els resultats d'impressió piezoelèctrica.

Fruit d'aquest exhaustiu treball de recerca neix el present llibre, que recull textos i obres d'artistes de reconegut prestigi i coneixedors de l'àmbit gràfic digital sobre la seva experiència amb els mitjans actuals d'impressió i els aspectes tècnics i històrics eminentment pràctics.

Ana Soler i Kako Castro coordinen aquesta obra elaborada en el marc de les recerques i creacions artístiques del grup DX5, digital_&_graphic_art_research, de la Facultat de Belles Arts de Pontevedra (Universitat de Vigo). Aquest grup està integrat per investigadors i creadors especialitzats en la gràfica contemporània entesa amb la seva més àmplia possible significació, posant especial atenció a la conjugació de les tècniques gràfiques tradicionals i les més modernes, i en com l'evolució dels mitjans d'impressió gràfica altera profundament les formes contemporànies de creació i comunicació de l'art gràfic.

Per saber-ne més: DX5

  • Autor Ana Soler, Kako Castro (coord.)
  • Llengua Castellà
  • ISBN 978-84-15097-84-6
  • Any 2006
  • Edició primera
  • Pàgines 532 pàg.
  • Dimensions 17 x 23 cm.
  • Enquadernació rústega amb solapes
  • Altres Coedició amb DX5

30 Productes de la mateixa categoria: