La filosofia de la immediatesa Ampliar

La filosofia de la immediatesa

Arnau Puig

Subtítol: 1714 - Bressol sagnant del pensament català.

Més detalls

14,00 €

Arnau Puig ens proposa pensar d’una manera insòlita l’especificitat del caràcter català i la visió de la realitat que li és implícita, atorgant a la Guerra de Successió un paper transcendental, més enllà de les evidents repercussions polítiques, i detectant-hi el germen de les manifestacions més genuïnes de la nostra modernitat.

«Hi ha una opció catalana? Certament, una filosofia de la immediatesa apareix a Catalunya a partir de l’ensulsiada de 1714. Tracta de descobrir la realitat i despertar-hi des de la nuvolada ideològica de la teologia del poder de versió castellana»

Es fa necessari, com ens suggereix aquest llibre, retornar a la frontissa històrica del 1714, a totes les seves conseqüències, a la renovada llavor filosòfica que va sembrar en terra catalana, per poder afrontar amb rigor i responsabilitat les transformacions polítiques que ens afecten avui mateix. Perquè, si es volen forjar unes estructures públiques a l'alçada de les circumstàncies, cal repensar els fonaments de la nostra manera de ser.

*  *  * 
Aquesta obra s'ha publicat amb el suport de l'ICEC.

Filòsof, sociòleg i crític d'art, format a la UB i a la Sorbona de París, és un dels principals impulsors de l'avantguardisme estètic i filosòfic català. Juntament amb personalitats com Joan Brossa, Antoni Tàpies, Joan Ponç, Modest Cuixart o Joan-Josep Tharrats, va ser un dels fundadors de Dau al Set, el grup artístic d'avantguarda més important de Catalunya. Arnau Puig (Barcelona, 1926) és una de les figures més rellevants de la història cultural del nostre país.

L’any 2012 va rebre el Premi Nacional de Cultura a la trajectòria professional i artística. L’exposició d’homenatge que se li va fer al Palau de la Virreina va ser recollida a Pensar la imatge (Comanegra, 2013). Aquesta editorial ha publicat dos llibres més de l’autor: De una filosofía de la itinerancia (2011) i Carta oberta als joves de Catalunya (2012), textos que funcionen en molts aspectes com a pòrtic del que el lector té avui a les mans.

En La filosofia de la immediatesa hi ressonen tots aquests preludis, però també compta amb una coda imprescindible, i és que l’autor mantindrà obertes les ferides que aquí s’enceten, il·lustrant-hi algunes qüestions anunciades, en el marc del seu blog personal: comanegra.com/blogs/arnaupuig

«Un llibre imprescindible» — Bonart, 06/12/2015
El pensament català, per Pilar Parcerisas — El Punt Avui, 15/11/2015
El sentit comú no és el seny — El Punt Avui, 08/11/2015

  • Autor Arnau Puig
  • Llengua Català
  • ISBN 978-84-16033-77-5
  • Any 2015
  • Edició primera
  • Pàgines 115 pàg.
  • Dimensions 18 x 13 cm.
  • Enquadernació rústica amb solapes

30 Productes de la mateixa categoria: