Neopàtria. Quan Catalunya podia ser un imperi Ampliar

Neopàtria. Quan Catalunya podia ser un imperi

David Agustí

La història dels almogàvers, els mercenaris més perillosos i ben preparats del segle XIV, i la conquesta catalana de l'Orient bizantí.

Més detalls

15,00 €

Les aventures dels almogàvers que constituïen la Gran Companyia Catalana i la seva erràtica conquesta de l’Orient bizantí representen potser el moment més àlgid en la història medieval catalana. D’aquesta campanya en resultà la creació dels ducats de Neopàtria i d’Atenes als territoris de l’actual Grècia, dels quals en foren senyors els almogàvers durant prop de cent anys.

Tanmateix, malgrat les extenses conquestes militars de la Mediterrània —sent Neopàtria el territori més oriental— i tenir una posició dominant en el comerç marítim de l’època, no es va arribar a construir mai un veritable imperi català. Aquest llibre, tot repassant la història dels ducats orientals, s’aventura també en les causes per les que no es va consolidar políticament el domini català de la Mediterrània.

Conèixer la nostra història és imprescindible per construir un nou futur.

Il·lustrat per Francesc Riart.

*  *  * 
Aquesta obra s'ha publicat amb el suport de l'ICEC.

David Agustí (Barcelona, 1971) és llicenciat en Història Moderna i Contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat professor d'Història Econòmica a la Universitat Internacional de Catalunya i treballa en l'àmbit de la gestió cultural. Ha escrit articles per a diferents mitjans, com el Diari de Girona, la revista de la Fundación El legado andalusí i Historia de Iberia Vieja. Anteriorment, també ha publicat els llibres Historia Breve de Cataluña, Los almogávares. La expansión mediterránea de la Corona de Aragón, Lostaros. El desafío de los humildes i El franquismo en Cataluña.

Entrevista a David Agustí. Els ducats d'Atenes i Neopàtria — En guàrdia (Catalunya Ràdio), 29/11/2015
5 llibres ideals per l’11 de setembre — Nau Comanegra, 11/09/2015

  • Autor David Agustí
  • Llengua Català
  • ISBN 978-84-16033-76-8
  • Any 2015
  • Edició primera
  • Pàgines 132 pàg.
  • Dimensions 22,5 x 14,5 cm
  • Enquadernació rústica amb solapes

30 Productes de la mateixa categoria: