Pimpollos y Papanatas Ampliar

Pimpollos y Papanatas

Carlos Pazos

El reconegut artista ens sorprèn amb un recull dels seus pensaments a mode de dietari.

Més detalls

16,00 €

«Hoy me siento como una coctelera en manos inexpertas»
— Barcelona, 13 de abril de 2010.

La mecànica de Pimpollos y Papanatas consisteix en triar metàfores, somnis, jocs, anècdotes, invectives, interrogants i violències a destemps. Carlos Pazos escriu amb ànim de sismògraf, amb voluntat de registrar els vaivens dels seu personatge. Un personatge ara papanatas, ara pimpollo, que ha decidit decapar anhels i impostures pròpies i alienes, punxant en os sa i aprenent del malalt.

Els seus exercicis d'escriptura recullen una selecció de notes que ha col·leccionat al llarg d'aquests últims anys. Es tracta d'un dietari particular que acompanya la seva reconeguda trajectòria i que es pot devorar en qüestió d'hores o degustar durant vàries setmanes, per fragments, abans d'anar a dormir. Pimpollos y Papanatas és una demostració del geni de l'autor carregada d'autoironia, que no deixarà indiferent al lector.

Pròleg d'Ignasi Duarte i epíleg de Martí Perán.

Carlos Pazos (Barcelona, 1949) estudia arquitectura, història de l'art i també disseny gràfic a l'Escola Eina. El gener de 1970 realitza la seva primera exposició individual i l'any 2007 té lloc la seva retrospectiva No me digas nada al MACBA de Barcelona i al Museu Reina Sofía de Madrid. Ha estat guardonat amb el Premi Nacional d'Arts Visuals de la Generalitat de Catalunya el 2008, el Premio Nacional de Artes Plásticas del Ministerio de Cultura  el 2004 i el Premio Villa de Madrid el 2003.

Amant de la música i la nit, ha dirigit el saló de ball Cibeles (1978-82), el cocktail bar Bijou (1983-86) i el bar musical Je-rrix (1994-95), seu del CP Fans Club, fundat el 1994.

Ha protagonitzat la pel·lícula És quan dormo que hi veig clar (1987), de Jordi Cadena i amb textos de J.V. Foix, i recentment ha escrit i realitzat Yo inventé unos Llopis (2011), rodada a l'Havana. Com director i escenògraf també ha treballat en l'obra teatral El bell lloc (1998), de Joan Brossa. A banda de col·laborar en llibres d'artista amb personalitats com Dionisio Cañas, Eduardo Mendoza, Ramón de España o Eduardo Lago, després de Garabatos y Zarpazos (Universitat de Barcelona, 2004) publica ara Pimpollos y Papanatas (Comanegra, 2013).

  • Autor Carlos Pazos
  • Llengua Castellà
  • ISBN 978-84-15097-62-4
  • Any 2013
  • Edició primera
  • Pàgines 222 pàg.
  • Dimensions 13 x 18 cm.
  • Enquadernació rústica amb solapes

30 Productes de la mateixa categoria: