Tom Carr: Visualització del pensament Ampliar

Tom Carr: Visualització del pensament

Tom Carr, Joséphine Matamoros

Les variacions que composen el procés creatiu visual de l'artista Tom Carr a partir de petits esbossos realitzats al llarg de dues dècades.

Més detalls

36,00 €

Tom Carr: Visualització del pensament comprèn 20 anys de creació de l’artista Tom Carr. L’artista utilitza llargues pàgines doblegades com un acordió, que ell denomina leporel·los, per visualitzar els seus pensaments mitjançant uns dibuixos que són part inherent del procés creatiu. Aquest format permet a l’artista dibuixar individualment cada pàgina i posteriorment visualitzar com un conjunt les vuit pàgines que constitueixen una sèrie. A mode de catàleg raonat, el llibre il·lustra les principals realitzacions d’un artista compromès, mostrant com uns primers esbossos tímids i indefinits es converteixen en composicions més complexes.
Tom Carr neix a Tarragona l’any 1956, de mare valenciana i pare nord‐americà. Actualment viu i treballa a Sant Quirze del Vallès i a Barcelona. La seva obra inclou instal·lacions, escultura i també net art.

Els seus primers treballs, als anys 80, consistien en instal·lacions, escultures, pintures i dibuixos, alguns de gran format, al voltant de temes arquitectònics com escales, arcs o torres. Alguns dels temes més recurrents en la seva obra són arquetips, cercles, espirals, piràmides i hèlices. Principalment ha treballat l’art públic, realitzant obres tant a Europa com als Estats Units, i al llarg de la seva trajectòria artística també ha fet projeccions a l’exterior i instal·lacions de llum.

Alguns exemples del seus treballs a Catalunya són la façana de la església de Cadaqués o de la Seu Vella de Lleida. D’altra banda, té obra a les següents col·leccions: MACBA, MNCARS, Museu d’art Modern de Ceret, col·lecció Josep Suñol, Société Générale, Steirisher Museum, Fundació la Caixa o Fundació Coca‐Cola. És doctor en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i professor tant de l’Escola Massana com de la School of Visual Arts de Nova York.

La creació segons Tom Carr — La Vanguardia, 02/12/2012
Del leporel·lo com a utopia creativa — Quadern de les idees, les arts i les lletres, octubre del 2012

  • Autor Tom Carr, Joséphine Matamoros
  • Llengua Català, Castellà, Anglès, Francès
  • ISBN 978-84-15097-52-5
  • Any 2012
  • Edició primera
  • Pàgines 184 pàg.
  • Dimensions 28,5 x 23 cm.
  • Enquadernació rústica amb solapes

30 Productes de la mateixa categoria: