De una filosofía de la itinerancia Ampliar

De una filosofía de la itinerancia

Arnau Puig

Un passeig històric i subjectiu per la filosofia de l'existencialisme.

Més detalls

18,00 €

De una filosofía de la itinerancia ens proposa una ruta en ziga-zaga pel perímetre de l’existencialisme, precisament allà on aquest s’imbrica amb les múltiples ramificacions del pensament filosòfic i humanístic. Ciència i tecnologia, psicologia i comunicació, sociologia, antropologia, metafísica i òbviament l’art són les pissarres sobre les quals Arnau Puig anirà traçant un camí selectiu per allò existencial. Suggerir, experimentar, assentar relacions entre el que es descobreix, redescobreix i coneix és la base de la crònica que ens relatarà qui camina recorrent la història amb actitud curiosa.

«Llegir 'De una filosofía de la itinerancia' és viatjar a cop de vademècum, descobrint les seves preferències i obsessions a través d’una biblioteca i d’un museu imaginaris, gràcies al recorregut d’una vida xifrada en paraules, estimacions i experiències plurals. Tot un exercici, doncs, d’esforços recurrents, quan se’ns mostra la seva escriptura com una tasca personal imprescindible, com una necessitat de narrar-se a si mateix, amb paciència filosòfica i resolució artística, a través d’una història complexa i plural de tessel·les correlacionades. (...) Vet aquí, al nostre abast, el mosaic concret i viu, dilatat i obert, de les itineràncies reflexives del professor Arnau Puig»
— Del pròleg de Román de la Calle

Subtítol: Acerca de un pensar nacido de la existencia.

*  *  *
Navega pels pensaments d'Arnau Puig a través del seu bloc comanegra.com/blogs/arnaupuig

Arnau Puig i Grau (Barcelona, 1926) és filòsof, sociòleg i crític d’art, així com un dels principals impulsors de l’avantguardisme català. Conjuntament amb personalitats com Joan Brossa, Antoni Tàpies, Joan Ponç, Modest Cuixart o Joan-Josep Tharrats, va ser un dels fundadors de Dau al Set, el grup artístic d’avantguarda creat després de la Guerra Civil espanyola al voltant de la revista homònima. Es tracta, doncs, d’un comunicador amb una àmplia experiència, una de les figures rellevants per a la història del nostre país que val la pena recuperar.

Va llicenciar-se en filosofia a la Universitat de Barcelona i, de 1956 a 1961, va especialitzar-se en sociologia de la cultura i de l’art a la Universitat de la Sorbona (París), on va ser altament influenciat per l’existencialisme. També va ser fundador de la revista Algol i, al llarg de la seva trajectòria, ha col·laborat amb Siglo 20, Cúpula, Presència, La Vanguardia, Nueva Forma o El País, i ha exercit la crítica a Revista Europa, Gazeta del Arte, Batik, Avui i Artes Plásticas.

Entre 1964 i 1975 va ser president del Cercle Maillol de l’Institut Francès de Barcelona. També ha estat professor a la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat de Barcelona i de la Universitat Autònoma de Barcelona, a més de catedràtic d’Estètica a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona i director de l’Institut d’Història i Arqueologia del Consell Superior d’Investigacions Científiques a Roma.

El 1992 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, el 2003 va obtenir el premi de l’Associació Catalana de Crítics d’Art i, el 2004, la medalla al mèrit cultural de l’Ajuntament de Barcelona. És membre d’honor de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.

Una filosofia de l'existència — El Punt Avui, 31/05/2012
Conversa amb Adolf Beltran — Sentits (Catalunya Ràdio), 15/03/2012
Presentació a la Fundació Hervás Amezcua (minut 10:44) — Gavà TV, 18/11/2011
Presentació a Alibri — Yolanda Martín, 29/06/2011
Una itinerància vital — El Punt Avui, 19/06/2011

  • Autor Arnau Puig
  • Llengua Castellà
  • ISBN 978-84-15097-14-3
  • Any 2011
  • Edició primera
  • Pàgines 176 pàg.
  • Dimensions 14 x 21 cm.
  • Enquadernació rústica

30 Productes de la mateixa categoria: