5 llibres per llegir aquest Nadal

S’acosten les festes i a Comanegra hem passat el matí remenant el nostre catàleg buscant llibres per llegir durant el Nadal. Al final hem escollit 5 lectures molt diferents entre elles, cosa que no és d’estranyar: el catàleg de Comanegra és d’allò més eclèctic! Volem compartir la nostra tria amb tots vosaltres i explicar-vos perquè els hem seleccionat. Potser us animeu a llegir-ne algun i podem fer una lectura conjunta!

1) Conte d’hivern
Aquesta ha estat la nostra primera tria i de ben segur que no esteu gens sorpresos. Tant el títol del llibre, com els detalls de la coberta respiren Nadal per tots els porus! Conte d’hivern és l’onzena entrega de la col·lecció d’emocions de Comanegra i ens explica la història de Thomas, que pocs dies abans de Nadal sent una profunda tristesa. Una nit, Santa Claus se li apareix amb un regal extraordinari: deu consells per entendre que per fer realitat tot allò que anhelem hem de ser fidels a nosaltres mateixos.

Tot i que es tracta d’una faula moderna ambientada en el Nadal, els consells que ens regala Santa Claus es poden aplicar a qualsevol època de l’any. Aquestes petites lliçons de vida són obra de Ferran Ramon-Cortés, l’autor, que es basa en les ensenyances de l’especialista en ciències de la conducta humana Oriol Pujol, a qui va conèixer a l’Índia.

Llegeix-lo si… El Nadal és la teva època preferida de l’any.

2) Per què hem guanyat. 127 dies que van canviar Catalunya
El periodista Francesc-Marc Álvaro es l’autor de Per què hem guanyat, un dietari on reflexiona sobre el procés independentista i revela informacions fins ara inèdites, imprescindibles per entendre per què les eleccions del 27 de setembre van ser un èxit per a les forces sobiranistes.

La part principal del volum, titulada Per dins, és un dietari que abraça el període que va de les eleccions municipals del 24 de maig del 2015 a les eleccions del 27 de setembre del mateix any. Aquestes pàgines són un reflex fidel de l’activitat periodística d’Álvaro, notes acumulades en llibretes que no van veure la llum en els seus articles, i que ara ens convida a descobrir: converses, la cara amagada dels pactes, observacions i confessions entre bastidors que donen sentit a les escenes diverses del teatre de la política, que esclareixen les maniobres del front sobiranista, així com les jugades dels altres actors.

La segona part del llibre està integrada pels articles periodístics que ha publicat al llarg d’aquests 127 dies a La Vanguardia i a Serra d’Or, i que només són una petita mostra de totes les informacions recol·lectades, la punta del’iceberg. La raó d’incloure els articles és la possibilitat de fer una lectura retrospectiva, ara completa gràcies a lesnoves informacions aportades pel dietari, que permeten que el lector es faci una idea més rica, complexa i polièdricadel fenomen polític i social que ha marcat un abans i un després en la història del nostre país.

Pots seguir l’actualitat del Per què hem guanyat a través del compte de Twitter @hemguanyat.

Llegeix-lo si… Tot i aquests mesos d’embolics i incerteses, ets un convençut de la victòria independentista.

3) Barcelona: secretos a la vista
A totes les presentacions que fem dels llibres de Xavier Theros sorgeix la mateixa pregunta: “com t’ho fas per conèixer tantes curiositats sobre Barcelona?”. La resposta és d’allò més senzilla. En Xavier es passeja pels carrers de la ciutat amb la vista alçada, a diferència de la gran majoria de vianants, que caminen amb el cap cot o mirant la pantalla dels seus telèfons mòbils.

Aquest simple gest li permet descobrir tot de detalls carregats d’història, petits secrets que estan a la vista de tothom però que només uns quants saben apreciar. Cartells, icones, esgrafiats, rètols, monuments antics que investiga i darrere els quals s’amaguen successos i anècdotes que el temps ha enterrat i que no apareixen als llibres d’història.

A Barcelona: secretos a la vista recollim 90 d’aquests descobriments, que en el seu moment van aparèixer a les pàgines de crònica o a les sèries estiuenques del diari El País, acompanyats de les fotografies de Tamara López Seoane perquè el lector es pugui situar.

Llegeix-lo sí… Vols descobrir els misteris i les curiositats que amaga Barcelona.

4) I et despertes mentre les papallones filen
Aquest preciós àlbum il·lustrat va néixer de la imaginació de la Nina da Lua i la Joana Santamans i des que el vam publicar no ha parat de sorprendre tan a grans com a petits. Ens explica la història de Rosabella i el seu viatge de descoberta per una terra de somni. Una història màgica que recull l’essència dels contes tradicionals i on hi veiem reflectides les aventures de la Caputxeta Vermella o de l’Alícia al País de les Meravelles, entre d’altres.

Llegeix-lo si… Et vols perdre per un món oníric de paratges desconeguts i animals fantàstics.

5) Nascudes per al plaer
A Nascudes per al plaer, la doctora Mireia Darder proposa un recorregut per entendre quins són els principals bloquejos que afecten la sexualitat femenina i ofereix les pautes per desfer-los. Sosté que molts dels atacs a la sexualitat neixen de les creences que les dones tenen d’elles mateixes i això s’ha de solucionar. Com? A termes generals, i per no aprofundir massa en el tema (per fer-ho haureu de llegir el llibre, hehe) la doctora Darder explica que una societat millor no passa només per la construcció d’un home més sensible i emocional, sinó també d’una dona amb més empenta, convençuda del seu potencial sexual, que no tingui por de perseguir activament el plaer i celebri amb orgull el seu cos.

Llegeix-lo si… Vols gaudir del sexe sense demanar disculpes.

Vist: 295 vegades