La 1a Batalla de Contes a la Fàbrica Lehmann

El passat dijous 22 d’octubre la Fàbrica Lehmann va acollir la Batalla Lispector: la primera batalla de contes en què saber llegir entre línies i tenir un domini de la paraula es van convertir en les armes més imbatibles. Tot i la pluja, ni els lectors de Lispector ni el seu esperit bataller van fallar a la cita. La Nau Comanegra va convertir-se en un ring, però la força bruta va substituir-se per l’enginy i els cops i patacades per paraules. L’objectiu? Decidir quin dels textos de Restes de carnaval, de la brillant Clarice Lispector, és el millor.

Vam comptar amb un àrbitre excepcional: Jaume C. Pons Alorda, qui es va assegurar que els contrincants, que no pas enemics, juguessin net. La Batalla Lispector va resultar un combat renyit entre Bel Olid, que ens confessava que llegir l’autora brasilera és com “somiar que respires sota l’aigua”; Yannick Garcia, que amb el seu conte triat va reivindicar la defensa de les imperfeccions; Ingrid Guardiola, que va desgranar amb minúcia i elegància el relat Per molts anys; i el vencedor Sebastià Portell, que amb el conte Felicitat clandestina ens va recordar un dels amors més fidels i màgics: l’amor per la lectura.

Restes de carnaval trobaràs relats que t’atraparan, d’altres que et faran trontollar emocionalment, o bé que seran una finestra a noves perspectives i reflexions. Però abans de poder triar aquell que t’hagi captivat més, primer caldrà llegir-los tots!

Des de Comanegra seguirem donant guerra. Quin serà el proper assalt?

Aquí teniu el vídeo de la Batalla Lispector, per reviure el combat tantes vegades com vulgueu. Us advertim, però, que un cop entreu dins l’univers Lispector, ja no en voldreu sortir!

T’esperem a la pròxima batalla!

Batalla Lispector

Vist: 109 vegades