De la Fundació Miró a la Nau Comanegra: inauguració de l’exposició ‘Si seguim, segur que riurem’

Si seguim, segur que riurem és un recull de fotografies de Tortell Poltrona, pallasso català fundador de l’ONG Pallassos Sense Fronteres. L’exposició mostra la cara més íntima i quotidiana de l’artista fora de l’escenari: l’home darrere el nas vermell. Es tracta, també, del retrobament del fotògraf Oscar Perales amb l’heroi de la seva infància, tot des d’una perspectiva actualitzada.

Avui hem celebrat la inauguració de l’exposició i hem comptat amb la companyia de l’Oscar i en Tortell, que ens han explicat algunes de les històries que s’amaguen darrere les fotografies: la primera fotografia que l’Oscar va fer d’en Tortell va ser a la piscina. El veiem amb ulleres d’aigua i el típic barret de plàstic que un s’ha de posar quan està en una piscina pública. També el veiem de cap per avall en una sessió de gimnàs per estirar la columna vertebral, que té adolorida arran del seu famós número de les cadires. També pelant una poma o pintant-se la cara just abans de sortir a escena, o tocant la tuba amb les carpes del circ de fons, assajant el show en el que ressuscita a una mosca…

Perales va fotografiar a Jaume Mateu Bullich, més conegut com a Tortell Poltrona, durant un any sencer. La selecció de les millors fotografies del reportatge les podreu veure a la Nau Comanegra des del dijous 11 de juny, dia de la inauguració, fins al 23 de juny.

tortell_poltrona_comanegra

D’esquerra a dreta: Oscar Perales, Joan Sala i Tortell Poltrona

Vist: 229 vegades