Llibres per llegir a l’estiu

Ara que arriben les vacances, des de l’editorial Comanegra us volem recomanar llibres i lectures per llegir aquest estiu! Sigui a la platja o a la muntanya, sempre és un bon moment per gaudir d’una lectura refrescant. Comencem!

EL GRAN LLIBRE DE LES CRIATURES FANTÀSTIQUES DE CATALUNYA, de Joan de Déu Prats i Maria Padilla.

el gran llibre de les criatures fantàstiques de catalunyaÉs un recull magníficament documentat i il·lustrat que presenta els principals éssers imaginaris del país. Un exercici que a altres cultures es fa amb regularitat i normalitat, però que a la nostra terra encara no s’havia produït amb tanta ambició. Un escriptor amb el recorregut de Joan de Déu Prats signa el seu millor llibre, i Maria Padilla il·lustra el volum a la manera dels clàssics. El resultat és un llibre amb aire de relíquia, que ens explica com somia el nostre poble.

El llibre presenta 53 éssers fantàstics d’arreu del país: la Simanya, el Pardinot, els gambutzins, el tamarro, les dones-peix, l’home del sac, la Tinyosa, la Ginebreda…

De curiositats no en falten: quin és el seu hàbitat, com és la seva fisonomia, pes o alçada, quan es va produir el darrer avistament, la primera impressió que provoquen quan són descoberts, com es reprodueixen o l’edat mil·lenària. Perquè el lector tingui una experiència el més autèntica possible, el volum presenta l’aspecte i el tacte d’un llibre científic antic.

LA CRIOLLA. LA PUERTA DORADA DEL BARRIO CHINO, de Paco Villar.

la criolla. la puerta dorada del barrio chino

El carrer del Cid era un dels més perillosos de la Barcelona de principis del segle XX. Un carrer envoltat de misèria, marcat per la Revolució Industrial i la lluita obrera, que durant el dia presentava l’aspecte d’un zoco en hores baixes i de nit quedava banyat per un vermell intens. Era el rètol de neó que marcava l’entrada a La Criolla, el local més modern, transgressor i cosmopolita del moment, regentat per uns amos de reputació dubtosa, on s’hi reunien delinqüents, prostitutes, traficants de drogues, pistolers, anarquistes, obrers i tota la marineria internacional que arribava a port.

La Criolla podria haver estat un local més del Barri Xino, però les seves constants aparicions a les cròniques de l’època, on se’n destacava l’atmosfera explosiva i la llibertat sexual, van seduir irremeiablement el públic més selecte: burgesos, aristòcrates, celebritats i el turisme d’alt nivell social i econòmic van passar a ser-ne clients habituals a la recerca d’emocions fortes.

Aquest llibre recull l’al·lucinant història de La Criolla i també reprodueix algunes de les pàgines de l’àlbum de signatures del local, on hi van deixar empremta la majoria de personalitats del moment.

EL MEU PRIMER HORT URBÀ, d’Estela Delgado, Hortensia Lemaître i José T. Gállego.

Aquest llibre ensenya, pas a pas, com dissenyar i posar en marxa un hort fàcil i senzill en el qual es poden començar a collir hortalisses tan sols al cap d’un mes d’haver-les sembrat. Un hort que necessita poques atencions i està a l’abast de qualsevol persona que tingui un pati, una terrassa un balcó assolellats. Aquest llibre va dirigit a nens, però és més divertit si es prepara en família!

primer hort urba

POTITOS BIO, d’Olga Brunner.

Una guia pràctica per alimentar els nostres fills durant la primera infància, evitant l’abús de productes industrials. Inclou un receptari adaptat a cada etapa del creixement, amb potitos i també finger foods. La intenció d’aquest llibre és convertir-se en una guia senzilla a l’hora d’inculcar bons hàbits alimentaris als més petits d’una manera sana i equilibrada des dels primers mesos de vida.

Inclou 30 receptes amb sabors i textures evolutives i divertides per despertar la curiositat del nadó, animar-lo a experimentar amb el menjar i aconseguir que sigui més autònom a l’hora de menjar sol. Per això, també inclou alguna recepta per menjar amb les mans.

potitos bio

LA COL·LECCIÓ “EMOCIONS” DE COMANEGRA

La col·lecció Emocions és una de les més conegudes de l’editorial i els seus llibres tenen molt èxit. Les ensenyances que transmeten emocionen tant a joves com a adults, es llegeixen molt de pressa (tenen al voltant de cent pàgines) i són petits i fàcils de portar a tot arreu. Molts dels nostres lectors ens han explicat que els duen a la bossa i els llegeixen quan han de viatjar en tren, quan han de fer cua al banc… Hem fet la següent selecció:

coleccion emociones

El silenci del camí, d’Araceli Gutiérrez. Aquest relat curt ens explica la història de la Blanca, una jove que emprèn una particular ruta a Santiago en un moment en què l’estrès laboral li ha passat per sobre, la seva relació de parella se n’ha anat en orris i amb prou feines aconsegueix reconèixer-se en el mirall; la dona que va ser necessita reiniciar-se, i cada pas que farà en el Camí l’ajudarà a fer-ho.

Un tresor amagat, de Gemma Lienas. Una història per aprendre a trencar el silenci sobre el que ens preocupa, a veure’ns amb bons ulls i a enfortir la nostra autoestima. Deu passos per descobrir el nostre tresor amagat. Amb un estil elegant i contundent alhora, la vida d’Eva serà el mirall de moltes vides.

El pescador de llum, de Francesc Puigpelat. Una faula exquisida que fa trontollar les falses categories del triomf i el fracàs. Coneixent les vides creuades d’una dona mediocre i un home extraordinari ens adonem que tots dos, en essència, beuen de la mateixa llum; la diferència és com l’han gestionada fins avui.

La llei del mirall, de Yoshinori Noguchi. A partir d’una història senzilla i emotiva, Yoshinori Noguchi (Hiroshima, 1963), un reconegut expert en coaching i assessorament psicològic, ens situa davant d’un mirall per a enfrontar-nos amb el nostre interior que és, en definitiva, el que determina tot el que ens passa en la vida.

PER LLEGIR A LA MUNTANYA

llibre muntanya camino santiago

El repte dels 100 cims, dels germans Nil i Gala Jaile Casademont. Us proposem aquest repte per fer durant les vacances d’estiu (no cal fer tots els cims, la qüestió és passar una bona estona anant d’excursió!). En aquesta guia trobareu les millors rutes per descobrir algunes de les muntanyes més belles de la comarca.

¿Hacemos el Camino? ¡Te acompanyo!, d’Eva Mengual. El llibret ideal per portar a la motxilla mentre fas el Camí de Sant Jaume: curiositats, històries i passatemps que faran del teu viatge una experiència encara més especial! També té una versió en anglès: Let’s do the Camino de Santiago! Take me with you!

Vist: 236 vegades