Llibres per regalar aquest Nadal 2019
A Comanegra estem escalfant motors per aquest Nadal 2019: hem fet una tria especial per convidar-vos a gaudir d’unes bones festes entre llibres i bones lectures! Des de contes amb il·lustracions que enamoren a històries provocadores i llegats inèdits. Esperem que les nostres recomanacions us obrin les portes a trobar el regal perfecte per aquestes dates especials. L’equip de Comanegra us desitja un Bon Nadal!
La capsa vermella, d’Antoni Campañà
L’últim gran tresor fotogràfic de la Guerra Civil espanyola.
Un àlbum fotogràfic de gran qualitat que recull l’últim gran descobriment cultural que ens ha deixat la Guerra Civil: les fotos inèdites d’Antoni Campañà, que va retratar el conflicte amb gran sensibilitat. Plàcid Garcia-Planas, Arnau González i Vilalta i David Ramos són els editors del volum.
Viure perillosament, de Gemma Pasqual i Escrivà
Recull de contes protagonitzats per 14 dones lliures i valentes.
La primera incursió de la reconeguda escriptora valenciana (Xènia tens un WhatsApp, Marina…) en literatura per a adults. Un gran homenatge a les dones lliures i de mirada esmolada, i especialment a les escriptores i artistes, de totes les èpoques i condicions.
Petites faules, de Franz Kafka
Breus relats que contenen tot el magnetisme de Kafka.
Selecció dels millors contes de Franz Kafka, amb una nova traducció d’Anna Punsoda i un epíleg de Melcior Comes. Conté també alguns dels dibuixos del mateix Kafka. Amb aquest llibre continua la col·lecció de “portàtils” iniciada amb els Contes portàtils de Pere Calders.
Escopiré sobre la vostra tomba, de Boris Vian
La seva novel·la més controvertida, amb nova traducció al català.
Aquesta novel·la va ser prohibida durant anys i l’autor, condemnat per ultratge a la moral i els bons costums. Amb tot, va convertir-se en un dels llibres més llegits de diverses generacions i un referent indiscutible per al futur del gènere negre. La recuperem ara que s’acosta el centenari del naixement de l’autor.
Barcelona nua, de Amaranta Sbardella
Un homenatge a la Barcelona literària.
Al llarg de deu contes, l’autora d’aquest recull es posa en la pell i la prosa d’algunes de les obres més importants de la nostra història literària, alhora que traça un relat perfecte de les diferents etapes de la ciutat per acabar amb un relat demolidor d’una contemporaneïtat corcada pel turisme.
Escapada rebel cap a la llibert, de William McLellan
Drogues, art, anys setanta, franquisme tardà i la presó Model.
Un jove anglès vol dedicar-se a la pintura, però no es pot pagar l’escola d’art. Pren una mala decisió: vendre àcids al Marroc per guanyar diner fàcil. Fent escala a Barcelona, la policia el deté i acaba a la Model sense saber quan sortirà. Una història real que l’autor explica amb la perspectiva que li han donat els anys.
Deu entrevistes, de Julià Guillamon
De totes les entrevistes que l’autor ha fet al llarg de la seva amplíssima trajectòria, ens destaca aquestes deu.
Calders, Sisa, Borges, Monzó, Bassani, Capmany, Moix, Sagarra, Riba, Coover. Deu entrevistes en profunditat, amb deu escriptors de referència. Parlen del realisme i la imaginació, la nostàlgia del present, els somnis, el compromís polític, la utopia contracultural…
Contra la inèrcia: textos polítics (1979-1980), de Maria-Mercè Marçal
Les cròniques polítiques inèdites de l’autora.
Amb edició d’Helena González i Pere Comellas, i pròleg de David Fernàndez. Recuperem uns textos de Marçal gairebé desconeguts i que havien quedat oblidats en un calaix, on l’autora ens parla de la pulsió de l’independentisme i del feminisme de tal manera que sembla que hagin estat escrits avui.
Voces caídas del cielo, de Manu Valentín
Històries de l’exili jueu a Barcelona (1881-1954).
Basant-se en una àmplia documentació, en gran part inèdita (corresponent a arxius no consultats), fonts que han tractat les crisis dels exiliats en diverses etapes i entrevistes amb els refugiats i els seus descendents, l’historiador Manu Valentín reconstrueix la història jueva oblidada de la ciutat.
Mandela i el general, de John Carlin i Oriol Malet
Un relat sobre la força del diàleg, un cant a la pau i la llibertat, avui més necessari que mai.
Aquest còmic reviu un moment crucial del segle XX, i comença quan Nelson Mandela és alliberat després de 27 anys d’empresonament. Ens permet conèixer un personatge gairebé anònim però que ho canvià tot: el general Constand Viljoen.
Judici a la democràcia, de diversos autors
Un recull de les frases del judici que quedaran per la història.
Frases dels dignes presos polítics, una tria entre els testimonis (votants de l’1 d’octubre, policies…), les defenses i Manuel Marchena. Amb il·lustracions que segueixen la tècnica del courtroom sketch fetes per Oriol Malet, i pròleg de Gonzalo Boye.
On és l’Estel·la? i On és l’Estel·la? Festes i tradicions catalanes, Toni Galmés
L’Estel·la està amagada entre la gentada. Podràs trobar-la?
A l’Estel·la li agrada perdre’s entre la multitud. En el primer volum, l’havíem de buscar en els principals escenaris del Procés d’autodeterminació català (l’1 d’octubre, el Piolín..) i en el segon entre les festes nostrades (Nadal, Sant Jordi, els castellers…).
Viatge al poble de les trenta senyoretes, de Mercè Rodoreda i Dani Torrent
Un relat inquietant de Rodoreda, il·lustrat pel premiat Torrent.
Una bona oportunitat per conèixer, des de ben petits, a una de les escriptores catalanes de més renom internacional. Un relat breu sobre un poble on viuen unes senyoretes immaculades i els seus gats: uns personatges i escenaris encantadors que cobren vida gràcies a les fantàstiques il·lustracions.
Un camell d’Orient, de Manel i Roger Padilla
Una nadala dels Manel il·lustrada per Roger Padilla.
Vet aquí l’aventura nadalenca d’un camell a qui se li ha adormit el rei a la gepa en la nit menys oportuna. Ell tot sol se les haurà d’empescar per servir els regals que carrega i tornar el rei a casa d’una peça. Nou anys després de la seva publicació, aquest àlbum il·lustrat torna a les llibreries recuperat per Comanegra.
Quin joc més bèstia!, de Joaquim Carbó
Una antologia dels millors contes per a infants i joves de Joaquim Carbó, triats per l’autor, amb deu d’inèdits.
Comanegra vol fer un sentit homenatge a l’autor i un reconeixement a la seva trajectòria literària, oferint una vista panoràmica als seus gairebé seixanta anys de publicacions, que tants lectors han generat.
Familiarium, de Mar Cerdà
Un llibre-joc per entendre que cada família és única i especial.
Les làmines d’aquest volum estan en quatre idiomes (català, castellà, basc i gallec) i permeten fins a 80.000 combinacions diferents perquè tots els nens puguin crear la seva família: dues mares, avis que viuen a casa, famílies monoparentals, bessons… Totes les famílies del món estan en aquest llibre!
Vist: 306 vegades