Llibres per regalar aquest Nadal 2019

A Comanegra estem escalfant motors per aquest Nadal 2019: hem fet una tria especial per convidar-vos a gaudir d’unes bones festes entre llibres i bones lectures! Des de contes amb il·lustracions que enamoren a històries provocadores i llegats inèdits. Esperem que les nostres recomanacions us obrin les portes a trobar el regal perfecte per aquestes dates especials. L’equip de Comanegra us desitja un Bon Nadal!

Blog_Capsa_vermella

 La capsa vermella, d’Antoni Campañà

L’últim gran tresor fotogràfic de la Guerra Civil espanyola.

Un àlbum fotogràfic de gran qualitat que recull l’últim gran descobriment cultural que ens ha deixat la Guerra Civil: les fotos inèdites d’Antoni Campañà, que va retratar el conflicte amb gran sensibilitat. Plàcid Garcia-Planas, Arnau González i Vilalta i David Ramos són els editors del volum.

 

Blog_Viure_perillosamentViure perillosament, de Gemma Pasqual i Escrivà

Recull de contes protagonitzats per 14 dones lliures i valentes.

La primera incursió de la reconeguda escriptora valenciana (Xènia tens un WhatsApp, Marina…) en literatura per a adults. Un gran homenatge a les dones lliures i de mirada esmolada, i especialment a les escriptores i artistes, de totes les èpoques i condicions.

 

Blog_Petites_faulesPetites faules, de Franz Kafka

Breus relats que contenen tot el magnetisme de Kafka.

Selecció dels millors contes de Franz Kafka, amb una nova traducció d’Anna Punsoda i un epíleg de Melcior Comes. Conté també alguns dels dibuixos del mateix Kafka. Amb aquest llibre continua la col·lecció de “portàtils” iniciada amb els Contes portàtils de Pere Calders.

 

Blog_Boris_VianEscopiré sobre la vostra tomba, de Boris Vian

La seva novel·la més controvertida, amb  nova traducció al català.

Aquesta novel·la va ser prohibida durant anys i l’autor, condemnat per ultratge a la moral i els bons costums. Amb tot, va convertir-se en un dels llibres més llegits de diverses generacions i un referent indiscutible per al futur del gènere negre. La recuperem ara que s’acosta el centenari del naixement de l’autor.

 

Blog_Barcelona_nuaBarcelona nua, de Amaranta Sbardella

Un homenatge a la Barcelona literària.

Al llarg de deu contes, l’autora d’aquest recull es posa en la pell i la prosa d’algunes de les obres més importants de la nostra història literària, alhora que traça un relat perfecte de les diferents etapes de la ciutat per acabar amb un relat demolidor d’una contemporaneïtat corcada pel turisme.

 

Escapada rebel Blog_Escapada_rebelcap a la llibert, de William McLellan 

Drogues, art, anys setanta, franquisme tardà i la presó Model.

Un jove anglès vol dedicar-se a la pintura, però no es pot pagar l’escola d’art. Pren una mala decisió: vendre àcids al Marroc per guanyar diner fàcil. Fent escala a Barcelona, la policia el deté i acaba a la Model sense saber quan sortirà. Una història real que l’autor explica amb la perspectiva que li han donat els anys.

 

Blog_Deu_entrevistesDeu entrevistes, de Julià Guillamon

De totes les entrevistes que l’autor ha fet al llarg de la seva amplíssima trajectòria, ens destaca aquestes deu.

Calders, Sisa, Borges, Monzó, Bassani, Capmany, Moix, Sagarra, Riba, Coover. Deu entrevistes en profunditat, amb deu escriptors de referència. Parlen del realisme i la imaginació, la nostàlgia del present, els somnis, el compromís polític, la utopia contracultural…

 

Blog_Contra_inèrciaContra la inèrcia: textos polítics (1979-1980), de Maria-Mercè Marçal

Les cròniques polítiques inèdites de l’autora. 

Amb edició d’Helena González i Pere Comellas, i pròleg de David Fernàndez. Recuperem uns textos de Marçal gairebé desconeguts i que havien quedat oblidats en un calaix, on l’autora ens parla de la pulsió de l’independentisme i del feminisme de tal manera que sembla que hagin estat escrits avui.

 

Blog_Voces_caídasVoces caídas del cielo, de Manu Valentín

Històries de l’exili jueu a Barcelona (1881-1954).

Basant-se en una àmplia documentació, en gran part inèdita (corresponent a arxius no consultats), fonts que han tractat les crisis dels exiliats en diverses etapes i entrevistes amb els refugiats i els seus descendents, l’historiador Manu Valentín reconstrueix la història jueva oblidada de la ciutat. 

 

Blog_Mandela_generalMandela i el general, de John Carlin i Oriol Malet

Un relat sobre la força del diàleg, un cant a la pau i la llibertat, avui més necessari que mai.  

Aquest còmic reviu un moment crucial del segle XX, i comença quan Nelson Mandela és alliberat després de 27 anys d’empresonament. Ens permet conèixer un personatge gairebé anònim però que ho canvià tot: el general Constand Viljoen.

 

Judici a la democrBlog_Judici_democraciaàcia, de diversos autors

Un recull de les frases del judici que quedaran per la història. 

Frases dels dignes presos polítics, una tria entre els testimonis (votants de l’1 d’octubre, policies…), les defenses i Manuel Marchena. Amb il·lustracions que segueixen la tècnica del courtroom sketch fetes per Oriol Malet, i pròleg de Gonzalo Boye.

 

Blog_Estel·les

On és l’Estel·la?On és l’Estel·la? Festes i tradicions catalanesToni Galmés

L’Estel·la està amagada entre la gentada. Podràs trobar-la?

A l’Estel·la li agrada perdre’s entre la multitud. En el primer volum, l’havíem de buscar en els principals escenaris del Procés d’autodeterminació català (l’1 d’octubre, el Piolín..) i en el segon entre les festes nostrades (Nadal, Sant Jordi, els castellers…).

 

 

 
Blog_Mercè_RodoredaViatge al poble de les trenta senyoretes, de Mercè Rodoreda i Dani Torrent

Un relat inquietant de Rodoreda, il·lustrat pel premiat Torrent. 

Una bona oportunitat per conèixer, des de ben petits, a una de les escriptores catalanes de més renom internacional. Un relat breu sobre un poble on viuen unes senyoretes immaculades i els seus gats: uns personatges i escenaris encantadors que cobren vida gràcies a les fantàstiques il·lustracions.

 

Blog_Camell_orientUn camell d’Orient, de Manel i Roger Padilla

Una nadala dels Manel il·lustrada per Roger Padilla.

Vet aquí l’aventura nadalenca d’un camell a qui se li ha adormit el rei a la gepa en la nit menys oportuna. Ell tot sol se les haurà d’empescar per servir els regals que carrega i tornar el rei a casa d’una peça. Nou anys després de la seva publicació, aquest àlbum il·lustrat torna a les llibreries recuperat per Comanegra.

 

Blog_Joaquim_CarbóQuin joc més bèstia!, de Joaquim Carbó

Una antologia dels millors contes per a infants i joves de Joaquim Carbó, triats per l’autor, amb deu d’inèdits. 

Comanegra vol fer un sentit homenatge a l’autor i un reconeixement a la seva trajectòria literària, oferint una vista panoràmica als seus gairebé seixanta anys de publicacions, que tants lectors han generat.

 

 

Blog_FamiliariumFamiliarium, de Mar Cerdà

Un llibre-joc per entendre que cada família és única i especial. 

Les làmines d’aquest volum estan en quatre idiomes (català, castellà, basc i gallec) i permeten fins a 80.000 combinacions diferents perquè tots els nens puguin crear la seva família: dues mares, avis que viuen a casa, famílies monoparentals, bessons… Totes les famílies del món estan en aquest llibre!

Vist: 308 vegades