Èxit de vendes: arriba la 2a edició de “La terra prohibida (volum 1)”


Semblava una bogeria i, ves per on, estem de festa. Aquesta setmana s’imprimeix la segona edició del primer volum de La terra prohibida. «Una obra mestra. Estil Faulkner i contingut amb suc: èxit segur». David Castillo el definia així, diumenge passat, a les pàgines d’El Punt Avui, sense saber fins a quin punt ja ho estava sent, un èxit. El suplement Cultura d’aquest 21 de gener, per cert, dedicat en una part considerable a Manuel de Pedrolo, no té pèrdua. Cap dels pocs suplements de cultura que ens queden no tenen pèrdua, de fet, tot i que en aquest sentit sembla que no puguem deixar de perdre batalles. Ens emociona especialment que s’hagi reproduït part del pròleg que ens hi va fer l’enyorada Patrícia Gabancho, que aquesta setmana fa dos mesos que ens va deixar.

La Patrícia va poder rebre el llibre però no va poder acompanyar-nos a la roda de premsa que vam fer per presentar-lo el dia 21 de novembre. El mateix dia, una hora abans, hi vam parlar i ens vam emocionar. Era impossible. Vam quedar que en faríem d’altres, al llarg de l’any que venia, per reivindicar l’obra i l’autor. «Digues de part meva que això últim de l’Auster és una conyeta al costat del Pedrolo», insistia.

Estava entusiasmada amb l’obra, amb «aquest totxo que ens ha sortit», i convençuda (com en Castillo) que seria un èxit. També deia que se sentia estranya rellegint-se, i que en una segona edició potser hi voldria canviar alguna cosa (recordem que el pròleg està signat el setembre del 2017, i que aquell «Piuet» atracat al port de Barcelona de què parla encara podia fer mitja gràcia). Aquesta segona edició surt amb el pròleg intacte, que és una meravella; una darrera mostra perfecta d’una intel·lectual insubstituïble.

Sembla que el primer «totxo» vol ser un dels protagonistes del proper Sant Jordi, també. Els missatges i trucades a l’editorial de lectors demanant quan podrien tenir el segon volum encoratgen molt i molt, i ja podem dir que el proper mes de juny el tindrem. El segon volum (amb les històries de Cros i Orsil) és un espectacle i acaba donant el valor real a l’obra, certament.

Aquest abril, per anar fent boca, comencem els Clubs de Lectura de la Nau Comanegra amb tres sessions dedicades al primer volum, a alguns aspectes del segon i d’altres obres de Pedrolo que podem vincular a la tetralogia. Donarem tota la informació properament.

Vist: 271 vegades