Jordi Benito. Idees com a imatges / Documents com a obres d'art (1971 - 1984)

Jordi Benito. Idees com a imatges / Documents com a obres d'art (1971 - 1984)

18,00 €
Impuestos incluidos

Un recull obligat de l'obra d'un dels artistes més significatius en l'eclosió de l'art conceptual a Catalunya.

 

Jordi Benito (Granollers, 1951 – Barcelona, 2008) morí pràcticament com un pòtol dandi, damunt la taula, preparant nous projectes, a finals del que fou el sistema artístic en l’estat del benestar, sota els símptomes d’una gran crisi.

Arrenglerats en lleixes i caixes, el que fou celebrat com un dels artistes més radicals de l'art d'acció i artista de l'art total en instal·lacions efímeres havia deixat en carpetes les notes a mà i la documentació de més de cent cinquanta projectes: idees com a imatges i documents com a obres d'art. S'hi reconeix una metodologia de treball acurada i posseïda per una no-distinció entre la vida i l'art, i, per tant, amb períodes de dificultats i oscil·lacions. Aquest llegat rellevant, de més de 1.500 documents i més de 3.000 fotografies, va ser donat per la família al Museu de Granollers, el qual l'ha conservat, ordenat i catalogat a fi de posar-lo a l'abast dels estudiosos. La vàlua extraordinària del Fons Benito ve significada, també, per l'aparició d'obres inèdites, entre les quals la sèrie Militar Art, i per haver pogut recompondre els deu volums del Brutal Barcelona Performance.

Aquest primer volum, a cura de Vicenç Altaió i Museu de Granollers, ha estat plantejat tot fixant la cronologia dels documents i complementant-los amb les obres majors del fons del Museu, des de les primeres instal·lacions i accions dels setanta, les performances al Pompidou i la Miró, fins arribar als Assaigs per a l’Òpera Europa. El llibre reconstrueix, amb dades i literatura estètica, la biografia i la llegenda artística de Benito.

Jordi Benito. Idees com a imatges / Documents com a obres d’art és també un relat il·lustrat de l’època, dels artistes conceptuals, del paper dels espais alternatius i de les transgressions als primers espais museogràfics catalans i internacionals, així com de les idees polítiques i estètiques d'un dels artistes més radicals de la història de l’art.

Autor
Vicenç Altaió, Museu de Granollers
Idioma
català
ISBN
978-84-16033-59-1
Año
2015
Edición
primera
Páginas
176 pàg.
Dimensiones
26 x 21 cm.
Encuadernación
tapa dura
9996 Artículos

— Edició i textos Vicenç Altaió.

— Col·laboració i coordinació per Glòria Fusté, Maria Permanyer i Carles Toribio.

Museu de Granollers.

COMANEGRA utiliza cookies para garantizar que demos la mejor experiencia en nuestro sitio web.
Si continúa, asumimos que acepta recibir todas las cookies en el sitio web COMANEGRA.