... ...
Jordi Benito. Idees com a imatges / Documents com a obres d'art (1985 - 2008)

Jordi Benito. Idees com a imatges / Documents com a obres d'art (1985 - 2008)

18,00 €
Impuestos incluidos

El segon volum de reculls de l'obra de Jordi Benito, un dels artistes més significatius en l'eclosió de l'art conceptual a Catalunya.

 

Jordi Benito (Granollers, 1951 – Barcelona, 2008) morí pràcticament com un pòtol dandi, damunt la taula, preparant nous projectes, a finals del que fou el sistema artístic en l’estat del benestar, sota els símptomes d’una gran crisi.

Arrenglerats en lleixes i caixes, el que fou celebrat com un dels artistes més radicals de l'art d'acció i artista de l'art total en instal·lacions efímeres havia deixat en carpetes les notes a mà i la documentació de més de cent cinquanta projectes: idees com a imatges i documents com a obres d'art. S'hi reconeix una metodologia de treball acurada i posseïda per una no-distinció entre la vida i l'art, i, per tant, amb períodes de dificultats i oscil·lacions. Aquest llegat rellevant, de més de 1.500 documents i més de 3.000 fotografies, va ser donat per la família al Museu de Granollers, el qual l'ha conservat, ordenat i catalogat a fi de posar-lo a l'abast dels estudiosos. La vàlua extraordinària del Fons Benito ve significada, també, per l'aparició d'obres inèdites, entre les quals la sèrie Militar Art, i per haver pogut recompondre els deu volums del Brutal Barcelona Performance.

Aquest segon volum, a cura de Vicenç Altaió i Museu de Granollers, ha estat plantejat tot fixant la cronologia dels documents i complementant-los amb les obres majors del fons del Museu, des de les instal·lacions per a música i el cicle dels pianos morts, fins arribar a l'art llenguatge il·luminat. El llibre reconstrueix, amb dades i literatura estètica, la biografia i la llegenda artística de Benito.

Jordi Benito. Idees com a imatges / Documents com a obres d’art és també un relat il·lustrat de l’època, dels artistes conceptuals, del paper dels espais alternatius i de les transgressions als primers espais museogràfics catalans i internacionals, així com de les idees polítiques i estètiques d'un dels artistes més radicals de la història de l’art.

Autor
V. Altaió, Museu de Granollers
Idioma
català
ISBN
978-84-16605-11-8
Año
2016
Edición
primera
Páginas
180 pàg.
Dimensiones
26 x 21 cm.
Encuadernación
tapa dura
9998 Artículos

— Edició i textos Vicenç Altaió.

— Col·laboració i coordinació per Glòria Fusté, Maria Permanyer i Carles Toribio.

Museu de Granollers.