Un traficant d'idees a les fronteres de l'art
Un llibre agitador, incontinent, que ens destria d'un panorama confús la seva crònica i les seves apostes. Un llibre per comprendre i per transformar.
L'art com a sistema obert: una irresistible temptació a traspassar les seves fronteres, a cercar tot allò que hi ha d'artístic en propostes sorgides de tots cantons, com l'arquitectura, el cinema, el periodisme, la recerca científica i també la identitària, la música, la fotografia, internet i els media digitals, la política i molt més... Pocs s'escapen de l'escrutini de Vicenç Altaió, el traficant d'idees, l'agitador sempre inquiet i necessàriament incontinent, que des de la seva posició central en l'esfera cultural ho veu tot, ho destria i ens ho serveix amanit.
Un traficant d'idees a les fronteres de l'art pren el pols a la creació cultural i artística contemporània al nostre país i dóna testimoni del potencial que tenim en aquest camp. De fet ens ajuda a entendre'ns millor a nosaltres mateixos en tant que hereus i alhora agents transformadors de la cultura aquí explicada.
* * *
Aquesta obra s'ha publicat amb el suport de l'ICEC.
- Autor
- Vicenç Altaió
- Idioma
- català
- ISBN
- 978-84-15097-90-7
- Año
- 2013
- Edición
- primera
- Páginas
- 414 pàg.
- Dimensiones
- 29 x 18,5 cm.
- Encuadernación
- rústica amb solapes
Vicenç Altaió (Santa Perpètua de la Mogoda, 1954) és poeta, assagista, traductor de teatre, crític d'art, articulista d'opinió, agitador cultural i traficant d'idees.
Ha estat director del centre KRTU (Cultura, Recerca, Tecnologia, Universals), de l'Arts Santa Mònica (Arts, Ciència, Pensament i Comunicació) i comissari de nombroses exposicions, així com de l'Any Miró, de l'Any Pla i de l'Any Espriu. Entre els nombrosos projectes "editorials" destaquen, a més de la poesia, les revistes Tarotdequinze, Èczema, Àrtics, Cave Canis i la sèrie "Tràfic d'idees", de la qual forma part aquest llibre.
Fidel a la seva trajectòria multidisciplinar, interpreta Giacomo Casanova a la pel·lícula Història de la meva mort d'Albert Serra, de la qual Comanegra n'ha publicat el diari de rodatge, titulat Apocalipsi uuuuuuuaaaaaaa.