Història mítica de les Terres de l'Ebre

Història mítica de les Terres de l'Ebre

17,00 €
Impuestos incluidos

Des de Móra d’Ebre i Gandesa fins a Tortosa i la Ràpita, les Terres de l’Ebre amaguen un conjunt de faules i històries llegendàries que han deixat una petjada inesborrable en el seu paisatge i el seu caràcter com a poble.

També disponible Història mítica del Cap de Creus

 

Entre la Terra Alta i el Montsià hi ha una de les fonts de meravella més prolífiques del continent. L'Ebre ha fet fructificar savis, llauradors, místics, llaüters, religiosos, sirgadors, guerrers, mercaders, poetes, pescadors que han aparellat amb els seus quefers, però sobretot amb la seva inventiva, les terres que el riu travessa. La imaginació, al capdavall, concreta l'existència. L'Ebre i les seves muntanyes amaguen fenòmens que encisen o esparveren. Mites d'arbres mil·lenaris, criatures abissals, llops humans, espectres de fortaleses; llegendes de dones d'aigua, ogres i sirenes. Marfantos, gambutzins, fardatxos, cucales i bubotes també formen part del paisatge. Com el mantell protector d'antigues verges. Descobrir-los serà un viatge inoblidable.

Història mítica de les Terres de l'Ebre forma part de la col·lecció «Catalunya Fantàstica»: llibres de referència que combinen la divulgació històrica i la meravella.

Autor
Joan de Déu Prats, Maria Padilla
Idioma
català
ISBN
978-84-18857-53-9
Año
març 2022
Edición
primera
Páginas
228
Dimensiones
14 x 21 cm.
Encuadernación
rústica amb solapes
Colección
Catalunya Fantàstica
9998 Artículos

Joan de Déu Prats. Bregat en el maremàgnum de la literatura infantil, fa uns quants anys que abraça amb orgull la divulgació mítica i fantàstica. Ha escrit a bastament sobre històries, llegendes i indrets insòlits del país amb la intenció de no fer llibres prescindibles. A Comanegra hi va confabular El gran llibre de les criatures fantàstiques de Catalunya i El gran llibre dels indrets fantàstics de Catalunya, amb l'ajuda també de la Maria Padilla.

Maria Padilla Climent. Bregada en el maremàgnum de les promeses artístiques, fa temps que decanta la seva feina cap a la il·lustració amb un estil que ha assolit la màxima esplendor amb els llibres signats amb Joan de Déu Prats i Comanegra. Per El gran llibre de les criatures fantàstiques de Catalunya va guanyar un premi Junceda d'il·lustració. També ha il·lustrat la Història mítica del Cap de Creus.

Descarga la nota de prensa aquí.

Descarga la cubierta del libro aquí.