Figura d'assaig

Figura d'assaig

24,00 €
Impuestos incluidos

Fuster d’alta volada: la millor antologia sobre l’assaig crític del principal pensador literari dels Països Catalans.

 

«La crítica dona a una societat consciència de la seva literatura, en revelar-li que sota la funció hedonística del poema, de la novel·la, del drama, hi ha un fort entrellat d'implicacions morals, i la figura exacta d'un poble que també així fa la seva història».

Si Joan Fuster és «un autèntic professor de lectura», com ens diu Antoni Martí Monterde, aquest volum voldria esdevenir-ne una escola; una escola de lectura. Per a un llibre hi ha pocs reptes tan importants com aquest. Des del seu escriptori, l'autor de Sueca va ser un dels grans creadors de llibertat que han tingut les lletres catalanes, un escriptor majúscul que no acabarem mai de celebrar. Aquesta antologia se centra en aquest Fuster lector, el més ric i apassionant; el que conjuga el comentari històric i polític en la seva passió central, la literatura, i més concretament l'assaig. Perquè Fuster és, per damunt de tot, una figura d'assaig.

Selecció i pròleg d'Antoni Martí Monterde.

Figura d'assaig és el sisè títol que forma part de la col·lecció «Autories»

*  *  * 
Aquesta obra s'ha publicat amb el suport de:
Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

Autor
Joan Fuster
Idioma
català
ISBN
978-84-18857-02-7
Año
octubre 2021
Edición
primera
Páginas
486
Prólogo
Antoni Martí Monterde
Dimensiones
14 x 21 cm.
Encuadernación
rústica amb solapes
Colección
Autories
9995 Artículos

Joan Fuster (Sueca, 1922). L'obra de Fuster destaca per la seva diversitat quant a temes, com també pels gèneres i les tècniques emprades. Ha utilitzat sobretot la forma de l'assaig llarg (El descrèdit de la realitat, Les originalitats) però també l'aforisme (Judicis finals) i el dietari íntim (Indagacions possibles, Causar-se d'esperar). Les col·laboracions periòdiques a la premsa també formen part d'una de les seves facetes que trobem en la seva producció. Escriu a València, Levante, Jornada i també per al setmanari barceloní Destino i per a algunes revistes catalanes que veuen la llum a l'estranger. El 1975 li és concedit el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes. 

Antoni Martí Monterde (Torís, la Ribera Alta, 1968). Compagina la seva tasca com a docent a la Universitat de Barcelona amb la direcció de la col·lecció «Figura», a Edicions UB, i l'escriptura. Autor de diversos articles i, dins del gènere de l'assaig, ha publicat, entre altres títols, París, Madrid, New-York: Les ciutats de lluny de Josep Pla (2019), Premi Joan Fuster dels Premis Octubre 2018, i L’home impacient (Diaris 1996-1998) (2020), Premi Ciutat de València d’assaig 2019.

Productos relacionados

COMANEGRA utiliza cookies para garantizar que demos la mejor experiencia en nuestro sitio web.
Si continúa, asumimos que acepta recibir todas las cookies en el sitio web COMANEGRA.