... ...
Donar nous als nens

Donar nous als nens

24,00 €
Impuestos incluidos

Al 2022 es commemoren els cent anys del naixement de Gabriel Ferrater i, alhora, el cinquantè aniversari de la seva mort. Amb una selecció i pròleg de Marina Porras, Donar nous als nens és una meravellosa porta d'entrada a l'obra i al pensament de l'autor.

 

«Estem tots abandonats als nostres propis recursos, i els recursos que ens creem depenen exactament de la nostra capacitat, de la nostra intel·ligència i, després, del que la vida faci amb nosaltres».

Vet aquí una porta d’entrada generosa i diversa a l’obra de Gabriel Ferrater més enllà de Les dones i els dies. Costa d’imaginar fins on hauria arribat la producció assagística de Ferrater si hagués viscut una vida llarga, però el llegat que ens va deixar ja és d’una clarividència i rotunditat admirables. Aquesta antologia en presenta una mostra que va des dels textos sobre literatura catalana i estrangera fins a algunes cartes públiques i privades, així com totes les entrevistes que va concedir i alguns textos sobre pintura i llengua. Tot plegat precedit per un assaig de Marina Porras que presenta amb exhaustivitat i bona prosa la figura del poeta.

Selecció i pròleg de Marina Porras.

Donar nous als nens és un dels títols que forma part de la col·lecció «Autories».

___

També disponible en e-book aquí.

*  *  * 
Aquesta obra s'ha publicat amb el suport de: 

Autor
Gabriel Ferrater
Idioma
català
ISBN
978-84-18857-54-6
Año
març 2022
Edición
primera
Páginas
398
Prólogo
Marina Porras
Dimensiones
14 x 21 cm.
Encuadernación
rústica amb solapes
Colección
Autories
9993 Artículos

Gabriel Ferrater (20 de maig de 1922 – 27 d'abril de 1972) va ser poeta, traductor, crític literari i lingüista. És un dels poetes més rellevants de la literatura catalana de postguerra i un dels intel·lectuals més destacats del segle XX. És autor de Les dones i els dies que és reconegut com una de les obres mestres de la poesia catalana de tots els segles.

Marina Porras és filòloga, escriptora, professora universitària i llibretera. És una gran coneixedora de l'obra de Gabriel Ferrater, de fet la seva tesi versa sobre els assaigs de l'autor.