Film & Soda

Film & Soda

19,50 €
Impuestos incluidos

Els articles d’Arquimbau són imprescindibles per fer-se una imatge aproximada del que era ser una dona intel·ligent, polititzada i defensora de la seva llibertat respecte dels homes en la Catalunya dels anys trenta.

 

«És necessari que no tractem el feminisme entre glopadetes de te, com l’hem tractat sempre. Cal que li concedim una més gran atenció que la que es concedeix a un passatemps de tarda».

Rosa Maria Arquimbau (1909-1992) va ser l’única periodista dels anys trenta que va tenir una secció fixa en un diari, amb una capçalera pròpia. Duia per títol «Film & Soda», i es va publicar a La Rambla entre 1930 i 1932. Aquest volum presenta els millors articles d’Arquimbau publicats en aquella columna, més una selecció dels que va publicar a L’Opinió i tres reportatges periodístics per al setmanari Imatges. Una mostra representativa, per tant, d’una de les plomes més modernes del període. L’autora hi demostra una especial combinació de murrieria, compromís i desencantament. Arquimbau era una feminista que anava per lliure; una pionera que va obrir més camí del que se li va reconèixer.

Amb edició i epíleg de Julià Guillamon i pròleg d'Irene Pujadas.

Film & Soda és un dels títols que forma part de la col·lecció «Autories».

A Comanegra també hem publicat quatre volums d'Arquimbau que formen una petita col·lecció tancada: L'enigma ArquimbauCor lleugerProstitució Quaranta anys perduts.  

Autor
Rosa Maria Arquimbau
Idioma
català
ISBN
978-84-18857-84-3
Año
octubre 2022
Edición
primera
Páginas
206
Epílogo
Julià Guillamon
Prólogo
Irene Pujadas
Dimensiones
14 x 21 cm.
Encuadernación
rústica amb solapes
Colección
Autories
10000 Artículos

Els articles d’Arquimbau són imprescindibles per fer-se una imatge aproximada del que era ser una dona intel·ligent, polititzada i defensora de la seva llibertat respecte dels homes en la Catalunya dels anys trenta. El feminisme d’Arquimbau era irònic, sovint, amb les mateixes companyes feministes, i abordava temes com el nudisme, el divorci, el laïcisme o el catalanisme des de posicionaments políticament incorrectes que sovint feien nosa i sempre feien pensar. Si fem una genealogia de les pioneres feministes del nostre segle XX, Arquimbau hi ha d’aparèixer sens dubte.

Aquesta edició compta amb una presentació i selecció de Julià Guillamon, principal especialista del país en l’obra d’Arquimbau, i amb l’epíleg de l’escriptora Irene Pujadas, flamant premi Ciutat de Barcelona de Narrativa Catalana.

Productos relacionados

COMANEGRA utiliza cookies para garantizar que demos la mejor experiencia en nuestro sitio web.
Si continúa, asumimos que acepta recibir todas las cookies en el sitio web COMANEGRA.