A la recerca de la dona moderna

A la recerca de la dona moderna

19,50 €
Impuestos incluidos

El retrat d’una època de grans esperances per als drets de la dona, amb un gran vigor del periodisme literari català, i el procés d’una dona, la mateixa autora, en esdevenir escriptora.

 

«La dona ha de construir els seus somnis, si vol que durin, sobre un fonament de veritat. Perquè d’il·lusions n’ha de tenir, és clar, i, per tant, el xoc hi serà de totes maneres; però cal estar preparada per atenuar-lo, resistir-lo, eixir bé de les petites crisis que causarà defensar-se i prevenir mals majors.»

Anna Murià (1904-2002) va ser una autora radicalment polièdrica i rica en estils i registres. L’articulisme en publicacions com La dona catalanaLa NauLa Rambla i L’Opinió es pot considerar el primer bressol de la seva escriptura, i és un testimoni ben interessant dels anys vint i trenta a la ciutat de Barcelona. Mostra d’una època de grans esperances per als drets de la dona, de conflicte i debat entre distintes concepcions del feminisme, i de gran vigor del periodisme literari català. Una tria temàtica que mostra l’evolució d’una escriptora en construcció amb un apèndix memorialístic en què l'autora fa un repàs generós de les seves companyes de viatge.

Amb edició de M. Àngels Cabré i epíleg d'Eli Bartra.

A la recerca de la dona moderna és un dels títols que forma part de la col·lecció «Autories». A Comanegra també hem publicat la narrativa breu d'Anna Murià: Sota la pluja.

___

També disponible en e-book aquí.

*  *  * 
Aquesta obra s'ha publicat amb el suport de: 

Autor
Anna Murià
Idioma
català
ISBN
978-84-18857-83-6
Año
octubre 2022
Edición
primera (a cura de M. Àngels Cabré)
Páginas
223
Epílogo
Eli Bartra
Prólogo
M. Àngels Cabré
Dimensiones
14 x 21 cm.
Encuadernación
rústica amb solapes
Colección
Autories
10000 Artículos

Anna Murià (1904 – 2002) és una escriptora de registres diversos i ben comunicats entre ells que encara està per descobrir a fons. Va escriure novel·les, contes i assajos memorialístics, però on es va prodigar més és en els articles periodístics (en va escriure milers, entre els anys vint i els noranta del segle XX, sense interrupció).

Aquesta edició compta amb una presentació i selecció de M. Àngels Cabré i amb un epíleg de la filla de Murià, Eli Bartra, que escriu sobre la seva mare per primera vegada.