Història breu de Barcelona
Història breu de Barcelona
Història breu de Barcelona
Història breu de Barcelona

Història breu de Barcelona

18,00 €
Impuestos incluidos

Una crònica de Barcelona, des de l'inici dels seus dies fins a l'actualitat.

 

Història breu de Barcelona és la crònica de la vida d’una ciutat, des dels orígens fins als nostres dies. Una història que -com la de qualsevol ciutat- no pot explicar-se si no s’acompanya del relat dels homes i les dones que han lluitat per veure-la créixer, que l’han defensada quan ha estat necessari i que, des del passat més llunyà, han anat construint la ciutat actual. La Ciutat Comtal tampoc pot deslligar-se del territori que l’envolta perquè tot allò que s’ha anat esdevenint al llarg dels segles ha ajudat a conformar Catalunya, de la mateixa manera que Catalunya ha estat crucial en el desenvolupament d’una ciutat amb vocació de capital de país. Barcelona no existiria com a tal sense la complicitat del territori que l’envolta.

Aquest llibre és una crònica dels fenòmens urbans, socials, polítics i culturals d’una gran ciutat i ens trasllada de la prehistòria més remota a la reconstrucció de finals del segle XX del Gran Teatre del Liceu, passant per la ciutat islàmica, la Barcelona capital de l’imperi mediterrani, la derrota i la invasió de les tropes de Felip V l’any 1714, la terrible postguerra civil i la recuperació de les llibertats durant la Transició. Símbol de llibertat i d’acollida de totes les cultures, la Ciutat Comtal ha patit tota mena d’atacs i de contratemps, però sempre s’ha aixecat gràcies a l’empara de tots aquells que s’han sentit i se senten barcelonins. Barcelona és com és a l’actualitat gràcies a la història dels ciutadans que l’han construït dia a dia al llarg de tants segles.

*  *  *
Aquesta obra s'ha publicat amb el suport de l'ICEC.

ICEC.png

Autor
David Agustí
Idioma
català
ISBN
978-84-16033-28-7
Año
2014
Edición
primera (coedició amb l'Ajuntament de Barcelona)
Páginas
224 pàg.
Dimensiones
23,3 x 16,5 cm.
Encuadernación
rústica amb solapes
9993 Artículos

David Agustí (Barcelona, 1971) és llicenciat en Història Moderna i Contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat professor d'Història Econòmica a la Universitat Internacional de Catalunya i treballa en l'àmbit de la gestió cultural. Ha escrit articles per a diferents mitjans, com el Diari de Girona, la revista de la Fundación El legado andalusí i Historia de Iberia Vieja. Anteriorment, també ha publicat els llibres Historia Breve de Cataluña, Los almogávares. La expansión mediterránea de la Corona de Aragón, Lostaros. El desafío de los humildes i El franquismo en Cataluña.