La noria + Gira Barcelona
La noria + Gira Barcelona
La noria + Gira Barcelona
La noria + Gira Barcelona
La noria + Gira Barcelona
La noria + Gira Barcelona

La noria + Gira Barcelona

28,00 €
Impuestos incluidos

Una caixa que conté dos llibres: La noria, de Luis Romero, que va ser premi Nadal de 1951; i Gira Barcelona, escrita per reconeguts autors catalans. 

 

L’editorial Comanegra recupera el premi Nadal de 1951, el magnífic llibre La noria, de Luis Romero, que narrava perfectament 24 hores de la Barcelona de l'època. El presenta en una caixa que conté, a més d’aquest, el volum Gira Barcelona, escrit per dotze dels principals autors del país. Repartits per barris i franja horària, narren 24 hores de la Barcelona d'avui.

Aquesta caixa conté:

La noria, de Luis Romero, un dels èxits de la literatura espanyola del segle XX. Innovadora en la tècnica narrativa i profundament humana en la descripció social de la Barcelona de 1951, va ser el retrat perfecte d'un dia a la ciutat de llavors. Conformen el relat trenta-set personatges dispars que podrien ésser els trenta-set catúfols d'una sínia que gira sense parar i que ens recorda que els dies, com la vida, són cíclics, canviants i miraculosos. La noria segueix girant, tot i que avui, els edificis, el paisatge i la gent que es veu transitar des de la seva talaia hagin canviat tant. 

Aquesta edició serveix per commemorar el centenari del naixement de l'autor i s'inicia amb el pròleg de l'escriptora Marina Espasa, que recentment ha estat nomenada Coordinadora de l'Oficina Tècnica UNESCO – Barcelona Ciutat de la Literatura. El llibre finalitza amb un epíleg en forma de relat de la mà del fill de l'escriptor, Javier Romero

Gira Barcelona és un recull de veus que descriu la ciutat amb tot el seu meravellós eclecticisme. Els dotze autors que signen aquest volum trenen, d'una manera perfectament ordenada, vint-i-quatre hores de la nostra Barcelona. Un retrat coral format per petites glòries i misèries de la vida quotidiana. Parelles retrobades, parelles recordades, parelles estripades; d'altres que es fan el salt per trobar-se a si mateixes. Joves amenaçats, mares que lluiten, cosines que s'estimen per sobre de tot, periodistes implicats en les intrigues polítiques del moment, taxis que no s'aturen i un piano que vol tornar a casa. Tot això i més pot ser en un dia frenètic de la Barcelona d'avui.

Autor
Luis Romero, diversos autors
Idioma
català / castellà
ISBN
978-84-16605-38-5
Año
2016
Edición
primera
Páginas
La noria: 320 / Gira Barcelona: 194
Dimensiones
13 x 20 cm.
Encuadernación
caixa de tapa dura amb dos volums en rústica
Otros
pròleg de Marina Espasa
9996 Artículos

Luis Romero (1916 - 2009). Se'l considera un dels autors més destacats de la postguerra i la seva obra compta amb un ampli registre: narrativa breu, novel·la, llibres de viatges, assajos, poesia... Prolífic autor, va obtenir dos dels premis més importants de la literatura a Espanya: l'any 1951 va rebre el Premi Nadal per La noria, i l'any 1963, va rebre el Premi Planeta per El cacique

Els dotze autors de Gira BarcelonaLlucia Ramis, Roc Casagran, Jaume C. Pons AlordaSílvia Soler, Najat El Hachmi, Francesc Marc Álvaro, Jordi Nopca, Ramon Solsona, Berta Noy, Jordi Puntí, Gerard Guix i Care Santos.

Ruta per Barcelona amb 'La noria' i 'Gira Barcelona' — Rius de tinta (Betevé), 13/02/2017
Un paquet amb 'Gira Barcelona' i 'La noria' — El blog de Jordi Cervera, 13/02/2017
La Patria de Luis Romero — Quadern (El País), 15/12/2016
Crònica de l'acte d'homenatge a Luis Romero — Associació Col·legial d'Escriptors de Catalunya, 25/11/2016
Luis Romero i la Barcelona viscuda dels anys cinquanta — Cultura|s (La Vanguardia), 12/11/2016
Escriure una ciutat — ARA, 12/11/2016
Laura Serra recomana 'La noria' i 'Gira Barcelona' (minut 14) — Àrtic (BTV), 23/09/2016
Barcelona com a escenari literari — Telenotícies TV3, 05/09/2016
Barcelona, 24 hores sense parar — La Vanguardia, 04/09/2016
'La Noria' de Luis Romero vuelve a girar — El Periódico, 06/09/2016
La rentrée literària: 'La noria' + 'Gira Barcelona' (minut 23) — Punt de Llibre (Cadena SER), 03/09/2016
Barcelona, de libro en libro — El Periódico, 21/09/2016
COMANEGRA utiliza cookies para garantizar que demos la mejor experiencia en nuestro sitio web.
Si continúa, asumimos que acepta recibir todas las cookies en el sitio web COMANEGRA.