Cooperativisme i agroecologia a Barcelona

Cooperativisme i agroecologia a Barcelona

15,00 €
Impuestos incluidos

La persona cooperativista té una connexió entre allò que aquesta sent com a propi i, a la vegada, el que la uneix amb un sentiment comú, compartit.

 

El cooperativisme agroecològic té una llarga trajectòria a Barcelona i a Catalunya i s'ha desenvolupat intensament durant les dues darreres dècades: s'ha creat un elevat nombre d'experiències agroecològiques, tant de producció com de consum organitzat. S'ha avançat molt en la construcció de projectes pràctics, que han intentat resoldre necessitats d'alimentació, han destinat molts esforços a produir i consumir d'una manera diferent i s'han preocupat de tenir cura del territori.

Les organitzacions cooperatives són com un ens viu, orgànic. Neixen, es divideixen, s'agrupen, es transformen i, a voltes, moren. De fet, són el resultat d'un procés d'aprenentatge vinculat a la pràctica d'un moviment col·lectiu. Són experiències col·lectives en construcció. Aquest llibre ressalta la tasca realitzada per tots aquests col·lectius per promoure models econòmics, socials i mediambientals més justos i sostenibles. Un exercici que no només està vinculat a la tasca agroecològica, sinó que té un caire transversal i va més enllà del mateix grup, teixint lligams econòmics i socials amb la resta de veïns i veïnes.

*  *  * 
Aquesta obra s'ha publicat amb el suport de l'ICEC.

ICEC.png

Autor
Ricard Espelt, Núria Vega
Idioma
català
ISBN
978-84-17188-73-3
Año
febrer 2019
Edición
primera
Páginas
160
Dimensiones
17 x 24 cm.
Encuadernación
rústica
Autor info
textos d’Álvaro Porro, Miquel Vallmitjana, Gemma Flores-Pons, Patrícia Homs, Adrià Martín i Gustavo Duch
9997 Artículos

Ricard Espelt (Manresa, 1973), llicenciat en Belles Arts (UB) i doctor de la Societat de la Informació i el Coneixement (UOC), investigador a Dimmons (IN3, UOC). Ha treballat en el camp de l’educació, les arts, la comunicació i la recerca. Expert en l’impacte de les Tecnologies de la Informació i el Coneixement (TIC) en l’àmbit del cooperativisme agroecològic i co-impulsor del projecte artístic-didàctic (des)vestint aliments.

Núria Vega (Eivissa, 1984) és llicenciada en sociologia (UB) i periodisme (UPF). Ha treballat en l'àmbit de la comunicació i gestió de projectes des del 2008. El 2018 participa en el projecte Mercat Cooperatiu Ecològic, impulsat per Opcions de Consum Responsable i Quèviure. Actualment coordina el projecte de Supermercat Cooperatiu a Barcelona, iniciativa de l’Associació per l'Impuls dels Supermercats Cooperatius i el Mercat Social, i és membre del grup de consum dels Borronets de Sant Andreu. Co-impulsora, el projecte artístic-didàctic (des)vestint aliments.

Amb textos d’Álvaro Porro, Miquel Vallmitjana, Gemma Flores-Pons, Patrícia Homs, Adrià Martín i Gustavo Duch.