... ...
Construint la memòria

Construint la memòria

24,00 €
Impuestos incluidos

La Galeria de Catalans Il·lustres de l'Ajuntament de Barcelona. Celebrem els 150 anys d’un emblema de Barcelona.

 

El 30 de setembre de 1871 l’Ajuntament de Barcelona inaugurà oficialment la Galeria de Catalans Il·lustres. Aquesta iniciativa, pionera en la seva època, responia tant al desig de prosseguir en la política de memòria municipal iniciada a mitjans del segle XIX, com també a la mateixa conjuntura política del Sexenni Democràtic. Des dels seus inicis la Reial Acadèmia Bones Lletres de Barcelona va estar estretament vinculada a la Galeria, donat que fou la principal institució cultural interessada en el projecte, la que presentà més propostes i la que va oferir més glosadors dels personatges seleccionats. Integrada dins el Museu d’Història de la Ciutat, des de l’any 1971 la Galeria de Catalans Il·lustres es troba dipositada en el Palau Requesens, seu de l’Acadèmia de Bones Lletres.

Autor
Laia Alsina, Pere Molas, Borja de Riquer i Margalida Tomàs
Idioma
català
ISBN
978-84-18022-86-9
Año
setembre 2021
Edición
Real Acadèmia de Bones Lletres (primera)
Páginas
260
Dimensiones
17 x 24 cm.
Encuadernación
rústica amb solapes
10000 Artículos

Laia Alsina Costabella és doctora en Història de l'Art per la Universitat Autònoma de Barcelona des del 2015 i ha desenvolupat la seva activitat professional en el món de l'art tant en l'àmbit privat com en el públic, concretament en els sectors del mercat de l'art i dels museus. 

Pere Molas Ribalta ha estat catedràtic d'Història Moderna de la Universitat de Barcelona. Pertany a la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona des de l'any 1999 i n'ha estat president des del 2006 fins al 2018. 

Borja de Riquer i Permanyer és catedràtic emèrit d'Història Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona. És membre de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona des de l'any 2008 i president d'aquesta corporació tricentenària des del 2018. 

Margalida Tomàs, catedràtica jubilada de batxillerat. Historiadora de la literatura catalana. Pertany a la Societat Verdaguer i és membre de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona des de l'any 2018.