Comanegra

Una fàbrica d'idees

Un portal cultural per fer memòria d'on venim

Potser cal explicar mínimament la pretensió de dir-nos «fàbrica d'idees», i el perquè d'aquest portal. A Comanegra, ara que estem en plena adolescència (vam néixer el 2007, així que ara tenim catorze anys), ens adonem que la nostra raó de ser, el nostre combustible, va molt més enllà de la fabricació de llibres.

Hem fet dotzenes d'exposicions d'art a la Nau Comanegra; hem creat una fira per promoure el llibre de fons; som els únics editors del país amb una col·lecció de teatre i una de dansa en marxa; hem editat una bona colla llibres solidaris (per a l'investigació científica, l'ocupació de persones discapacitades, col·lectius en risc d'exclusió social, víctimes de persecució política, fundacions dedicades a la prevenció de trastorns alimentaris...); hem publicat un llibre comestible; hem fet una presentació amb més de 300 persones d'una reedició dels anys cinquanta... En definitiva, una col·lecció de records que comença a fer goig. Els endreçarem aquí per no perdre la memòria.

Des de la nostra fundació hem intentat ser un petit operador cultural, i aquest espai virtual vol resseguir coses especials que han passat al nostre voltant més enllà de l'habitual. També serà un testimoni de les idees més especials que continuem gestant, quan necessitem explicar-nos una mica més del que acostumem a fer per altres canals, i un lloc de trobada perquè altres professionals del món del llibre proposin lectures i maneres de llegir desvinculades de la promoció diària de novetats editorials. 

Un portal cultural per fer memòria d'on venim i què hem anat fent, per poder-vos comunicar les nostres dèries de tant en tant, i per convidar lectors a dir-hi la seva des de punts de vista que enriqueixin el nostre panorama cultural. 

Benvinguts, doncs: això és una espiera a la fàbrica d'idees de Comanegra.