... ...
El pla Necker

El pla Necker

18,00 €
Impuestos incluidos

Una via d'urgència per fer l'Espanya federal.

 

La reforma del model d’estat a Espanya és una urgència no atesa des de fa molt de temps. L’accentuació del conflicte polític català i la consciència generalitzada de l’esgotament de la fórmula autonòmica haurien d’incentivar aquesta reforma, però a hores d’ara no sembla que hi hagi cap poder disposat a encarregar un pla com el que proposa aquest llibre. El camí federal plantejat a El pla Necker ha de combatre la persistència de la llegenda negra del federalisme espanyol i les dificultats per complir els estrictes requisits del procediment de reforma constitucional. Aquest llibre, a cavall entre l’assaig i la novel·la, posa llum sobre aquestes limitacions, però també sobre una manera de transformar Espanya en un estat federal fent drecera i sense manies.

Jordi Mercader és un gran coneixedor de les diverses estructures polítiques de l’estat espanyol, així com dels marges de maniobra i d’influència dels poders que el conformen. Aquí, mitjançant un relat novel·lat del que, de moment, no ha passat, ens exposa la seva proposta de solució del conflicte entre Catalunya i l’estat espanyol.

Autor
Jordi Mercader
Idioma
català
ISBN
978-84-18022-79-1
Año
març 2021
Edición
primera
Páginas
220
Dimensiones
14 x 21 cm.
Encuadernación
rústica
10000 Artículos

Jordi Mercader i Farrés (Cartellà, 1956) és llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat director de comunicació de la Diputació de Barcelona, d’Edicions Primera Plana (El Periódico) i de la Presidència de la Generalitat; conseller del Consell Audiovisual de Catalunya, i director general de Difusió de la Generalitat. I responsable de comunicació en diverses campanyes electorals de Raimon Obiols, Narcís Serra i Pasqual Maragall. És autor d’un bon nombre d’assajos, així com del documental El laberint d’Espanya, i actualment és analista d’actualitat en diversos mitjans.