Políticament incorrecte

Políticament incorrecte

Fuera de stock
20,00 €
Impuestos incluidos

«La correcció política és tan antiga com la humanitat. En el fons, és una manera políticament correcta de dir “engany”. Amb aquestes pàgines no pretenc trobar explicacions ni donar solucions als grans problemes de la humanitat. Amb els meus ja en tinc prou, com tothom. Només intento donar material per estimular la reflexió.» Daniel Vivern

Premi Pere Calders d’Assaig Periodístic

 

La reforma del model d’estat a Espanya és una urgència no atesa des de fa molt de temps. L’accentuació del conflicte polític català i la consciència generalitzada de l’esgotament de la fórmula autonòmica haurien d’incentivar aquesta reforma, però a hores d’ara no sembla que hi hagi cap poder disposat a encarregar un pla com el que proposa aquest llibre. El camí federal plantejat a El pla Necker ha de combatre la persistència de la llegenda negra del federalisme espanyol i les dificultats per complir els estrictes requisits del procediment de reforma constitucional. Aquest llibre, a cavall entre l’assaig i la novel·la, posa llum sobre aquestes limitacions, però també sobre una manera de transformar Espanya en un estat federal fent drecera i sense manies.

Jordi Mercader és un gran coneixedor de les diverses estructures polítiques de l’estat espanyol, així com dels marges de maniobra i d’influència dels poders que el conformen. Aquí, mitjançant un relat novel·lat del que, de moment, no ha passat, ens exposa la seva proposta de solució del conflicte entre Catalunya i l’estat espanyol.

Autor
Daniel Vivern
Idioma
català
ISBN
978-84-18857-42-3
Año
desembre 2021
Edición
primera
Páginas
212
Dimensiones
14 x 21 cm.
Encuadernación
rústica